Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Двоє працівників «Київської служби порятунку» до Дня захисників і захисниць України нагороджені відзнаками Київської міської ради як учасники АТО-ООС

13 жовтня 2021 року, 18:30

Сьогодні заступник голови КМДА Петро Пантелеєв вручив одну з медаль «Честь. Слава. Держава» співробітниці комунальної аварійно-рятувальної служби «Київська служба порятунку» Людмилі Дем’яник. Також відзнакою нагородили працівника КАРСу Максима Арехті.

Петро Пантелеєв подякував Людмилі Дем’яник за героїчну службу та висловив захват сміливістю й великою громадською роботою її як жінки-воїна.

Нагадаємо, що медаль «Честь. Слава. Держава» є нагородою Київської міської ради, яку вручають учасникам антитерористичної операції за мужність, патріотизм, високу громадянську позицію, героїзм, бойові заслуги у захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. 

Людмила Дем’яник – провідний спеціаліст аналітично-розрахункового сектору оперативно-координаційного відділу комунальної аварійно-рятувальної служби «Київська служба порятунку», уродженка Івано-Франківщини. З 2014 до 2016 року в складі Української добровольчої армії перебувала на позиціях батальйону у населених пунктах Піски, Водяне, Опитне Донецької області. Громадська активістка, очолює координаційний центр ГО «ДІЯ», завдяки якому відбулося визнання добровольців на місцевому рівні у 16 областях України, керує адміністративним відділом Головного штабу Української добровольчої армії, долучилась до створення та діяльності Жіночого ветеранського руху, адвокатувала відкриття можливості навчатись дівчатам у військових ліцеях тощо. Нагороджена низкою відзнак, зокрема, державними: медаллю Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції», Грамотою Верховної ради України, відзнаками Міністерства оборони України «За сприяння Збройним Силам України», «Знак пошани» та «Сильному духом».

Максим Арехта – провідний спеціаліст аналітично-розрахункового сектору оперативно-координаційного відділу комунальної аварійно-рятувальної служби «Київська служба порятунку», уродженець міста Могилів-Подільський. Строкову та військову служби проходив із травня 2011-го до грудня 2020-го. Воював у батальйонах територіальної оборони «Айдар» і морської піхоти, в окремому загоні та тренувальних центрах Сил Спеціальних Операцій Збройних сил України. Брав участь у штурмі міста Щастя, завдяки чому місто стало підконтрольним українській владі, зачистці-штурмі низки населених пунктів Луганської області, в боях за селище Металіст, із 2019-го – в бойових діях в зоні ООС. Був поранений, але повертався в зону бойових дій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]