Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Економічний і туристичний потенціал столиці презентовано під час Днів Києва у Кракові

21 листопада 2018 року, 17:00

Із нагоди 25-річчя встановлення побратимських стосунків між містами у Кракові відбулися Дні Києва, під час яких українська столиця презентувала свій економічний, туристичний і культурний потенціал. Про це повідомили в Управлінні міжнародних зв’язків.

У краківському кінотеатрі «Під Баранами» представили Дні українського кіно, під час яких презентовано десять стрічок різних за жанрово-стильовою палітрою. Аншлаг зібрали європейська прем’єра історичного перформансу «Едігна, Донька Анни Київської та короля Генріха І» та багато інших українських мистецьких подій. Кульмінацією Днів Києва у Кракові стала офіційна церемонія передачі пам’ятника Анни Київської. Наразі польською стороною опрацьовується можливість встановлення цього пам’ятника в одному із новостворених парків у 2019 році.

Офіційна делегація Києва на чолі із заступником голови КМДА Валентином Мондриївським зустрілась із мером Кракова Яцеком Майхровски, першим віце-мером Кракова з питань та інфраструктури Тадеушем Тшмелем, координатором стратегічних проектів Департаменту туризму та промоцій Кракова паном Бартоломеєм Валасом.

Проведено переговори з координатором проекту Нistorical Cities 3.0 щодо можливості залучення Києва до зазначеного проекту. Акцент був також зроблений на необхідності збільшення товарообігу між Києвом і Краковом. Делегація підприємців Києва провела переговори з директором Департаменту економіки Кракова Ганною Піотровською, президентом Торговельно-промислової палати Кракова Вацлавом Андрушко та головою Купецької гільдії у Кракові Даріушем Мішалаком, під час яких сторони домовились про активізацію торговельної та інвестиційної співпраці. з нагоди Днів Києва у Краків.

За результатами цих зустрічей Департаменту промисловості та розвитку підприємництва спільно з Департаментом економіки та інвестицій доручено продовжити співпрацю з Департаментом економіки мерії Кракова для інформаційного та організаційного сприяння київським виробникам в укладанні експортних контрактів з підприємствами Кракова і Малопольського регіону.

У ході підготовки та проведення Днів Києва у містах-побратимах наступного, 2019 року, більше уваги приділять презентаціям київських підприємств-експортерів. Продовжать і налагодження контактів київських експортерів із потенційними партнерами Кракова.

Управлінню туризму та промоцій розпочне співробітництво щодо участі у проекті Нistorical Cities 3.0 та розгляне можливість укладання угод із потенційними містами-побратимами для збільшення туристичних потоків і туристичної привабливості міста. Із цією ж метою організують фан-тури для туристичних компаній із Кракова до Києва та, навпаки, із Києва до Кракова.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]