Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Екстремальні маневри на Софійській площі нанесли шкоду місту на суму близько 50 тис. гривень

10 серпня 2021 року, 18:29

Сьогодні вранці в історичному центрі на Софійській площі представники однієї компанії влаштували зйомки екстремальної їзди на автомобілях попри відмову міської влади. Загальна сума збитків, нанесена історичній місцевості Києва – близько 50 тис. гривень. Поліція Києва розпочала кримінальне провадження. Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Організатори знехтували забороною муніципалітету на проведення дрифту на автівках, не встановили жодних огороджувальних елементів, чим створили значну небезпеку для пішоходів. Національний заповідник «Софія Київська» належить до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Екстремали забруднили та пошкодили гумою автошин кам’яну бруківку. Вважаю це неповагою до киян, до нашого величного міста. Сподіваюсь, поліція належним чином розслідує справу, визначить винних та притягне до відповідальності. Загальна сума збитків – близько 50 тис. гривень. У процесі аналізу фактів сума збитків може збільшитися», – додав Олексій Кулеба.

Інспектори благоустрою склали на організатора протокол за адміністративне правопорушення, за яким передбачено накладення штрафу до 1700 грн.

Також Київська міська державна адміністрація звернулась до поліції Києва щодо об’єктивного розслідування інциденту і встановлення учасників перегонів.

Як повідомили у поліції Києва, за фактом події на Софійській площі правоохоронці проводять ретельну перевірку обставин, спілкуються з організаторами та визначають усіх учасників несанкціонованої зйомки.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України. Стаття передбачає позбавлення волі на термін до 5 років.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]