Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Електронне голосування та врахування думки киян: Департамент суспільних комунікацій пропонує єдиний порядок проведення міських конкурсів проєктів

16 вересня 2022 року, 13:35

Департамент суспільних комунікацій КМДА пропонує затвердити єдиний порядок проведення конкурсів із визначення проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства, за рахунок коштів міського бюджету.

Як пояснив під час презентації напрацювань учасникам процесу директор Департаменту Роман Лелюк, сьогодні місто не має узагальненої інформації та єдиного підходу до проведення міських конкурсів проєктів.

«Прийняття рішень щодо переможців не завжди прозоре, а участь громадськості у процесі відбору недостатня. Аби виправити це, ми пропонуємо запровадити систему дворівневого голосування, де враховуються голоси киян та членів комісії. А підхід «єдиного вікна» дозволить уникнути паперової тяганини: неурядові організації швидко та легко зможуть брати участь у міських конкурсах та використовувати інші можливості веб-порталу. Наприклад, безкоштовно отримувати юридичні і фінансові консультації онлайн і офлайн. На цій же платформі відбуватиметься електронне голосування», – розповів Роман Лелюк.

Окрім того, Департамент пропонує затвердити єдині правила відбору і проведення конкурсів, окремі тематики для кожного конкурсу, встановити граничні суми та визначити календарні строки проведення.

У результаті місто отримає комплексну промоцію проведення міських конкурсів на всіх етапах, збільшення кількості проєктів та відповідно – зростання конкуренції і якості поданих проєктів. Також планується, що переможці конкурсу звітуватимуть онлайн, а моніторити реалізацію проєктів можна буде в режимі реального часу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]