Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Елмар Брок на дипломатичному прийомі у Віталія Кличка: «Хочу запевнити, що лібералізація візового режиму для українців таки відбудеться»

20 грудня 2016 року, 21:02

Ми ніколи не ставили під сумнів лібералізацію візового режиму з Україною. Хочу запевнити, що лібералізація візового режиму для українців таки відбудеться. Про це заявив голова комітету із закордонних справ Європарламенту Елмар Брок під час виступу у Київській мерії на дипломатичному прийомі з нагоди прийдешніх свят – Нового року та Різдва Христового.

«Я розумію, що великі реформи в країні можливі тільки тоді, якщо будуть реформовуватися і органи влади на місцях. А реформа міських органів влади можлива тільки, якщо столиця подаватиме приклад. І ви це робите. Я розумію, наскільки складно втілювати такі реформи під час війни і постійної дестабілізації через зовнішні чинники», - зазначив Елмар Брок.

Він зауважив, що регулярно приїжджає в Україну з початку 90-х років і сьогодні бачить значний прогрес у реформуванні країни. 

«Я бачу значний прогрес, який відбувся за останніх два роки  з часів Майдану. І хочу подякувати меру Віталію Кличку за той прогрес, який спостерігається у Києві», - зазначив голова комітету із закордонних справ Європарламенту.

Елмар Брок також підкреслив, що Європейський парламент дотримуватиметься своїх обіцянок, які давав Україні. 

«ЄС зацікавлений у тому, щоби Україна стала сильною країною, щоби у вашій державі панувало верховенство закону та права. Вам деколи закидають, що реформи відбуваються не так швидко, але як людина, яка працює в Європейському парламенті, я розумію що інколи ми, європейські парламентарі, працюємо надто повільно для вас. Водночас хочу вас запевнити, що лібералізація візового режиму з Україною таки відбудеться», - наголосив Елмар Брок.  

Він підкреслив, що ЄС ніколи не ставив під сумнів лібералізацію візового режиму.

«Завжди виникали певні інституційні, процедурні проблеми, які не зовсім зрозумілі пересічним громадянам, проте зрозумілі професіоналам.  Та, коли українці зможуть вільно подорожувати Європою, – це стане першою засадою для кращого порозуміння між людьми», - сказав європарламентар. 

Він побажав киянам і всім українцям мирного Різдва. 

«Ми бачимо, що навіть у Різдвяний час є місце для трагедії і страху. Я щойно прибув із Берліна. Ви знаєте про всі події, які там трапилися. Тож я хочу побажати вам мирного Різдва», - наголосив голова комітету із закордонних справ Європарламенту.  

У свою чергу мер Києва Віталій Кличко подякував Елмару Броку за можливість відвівати Київ і прийом у мерії, і назвав його великим другом України.

У коментарях журналістам Київський міський голова зазначив, що на прийомі зібралися представники  30 дипломатичних представництв. 

«Це дуже важливо – налагоджувати зв'язки, контакти з іншими країнами. Від цього залежать інвестиції в нашу країну, від цього залежить підтримка нашої країни. У ці складні часи без підтримки друзів нам було б дуже тяжко. Я вдячний усім друзям України, які допомагають нам стати по-справжньому європейською країною, втілити необхідні реформи. Ми розраховуємо на підтримку наших друзів», - зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]