Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Енергосистема країни зазнала нових пошкоджень: НЕК «Укренерго» вводить більш тривалі екстрені відключення світла у Києві та Київській області

27 жовтня 2022 року, 13:40

Росія знову атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури. З ладу виведена низка критично важливих об’єктів країни. Унаслідок цього в Києві та області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання. Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, держенергокомпанія НЕК «Укренерго» вводить безпрецедентні екстрені обмеження. Про це повідомляє ДТЕК.

Графіки стабілізаційних відключень, які складені напередодні, більше не актуальні. На жаль, найближчими днями будуть застосовані більш жорсткі й тривалі відключення електропостачання.

Енергетики ДТЕК разом зі спеціалістами НЕК «Укренерго», іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для скорішої стабілізації ситуації.

Мешканців просять підтримати енергетиків у боротьбі на енергофронті. Для цього споживати електроенергію помірно – вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00. Бізнес-клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

Зазначають також, що трапляються й аварії на розподільчих мережах із різних причин (перенавантаження, пошкодження сторонніми особами тощо), через які споживачі можуть бути без світла. Якщо після скасування стабілізаційного відключення не з’явилось світло – просять повідомляти про це через канали комунікації Viber або Telegram бот ДТЕК «Київські електромережі», через сторінку в соцмережі Facebook.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]