Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Фестиваль «Відкрита Ніч «Дубль 22» встановив рекорд та визначив переможців

01 липня 2019 року, 17:49

У ніч проти 30 червня відбувся кінофестиваль «Відкрита Ніч «Дубль 22». Цього року фестиваль встановив національний рекорд. Загалом до програми увійшли 6 годин українських короткометражних фільмів.

На відкритті фестивалю глядачів привітали голова Держагентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, представниця Українського культурного фонду Галина Шамкова, заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, голова Постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха, директор Департаменту культури КМДА Діана Попова, ініціатор створення та Голова меценатської ради кінофестивалю «Відкрита Ніч», Голова правління Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні» Андрій Різоль. Гостями фестивалю стали акторки Людмила Єфименко та Ірма Вітовська, режисер Олесь Санін, видавці книг українською мовою брати Капранови, костюмер Марія Керо, режисерки Оксана та Марина Артеменко, кінокритики Володимир Войтенко та Алік Шпілюк, а також молоді режисери, продюсери, актори.

Одночасно з Києвом покази короткометражних фільмів українських режисерів проходили на паралельних офіційних майданчиках фестивалю в Україні та за кордоном.

За результатами проведення фестивалю представники Книги Рекордів України зафіксовали рекорд у категорії «Мистецтво, масові заходи» – як захід з найбільшою кількістю офіційних локацій (100 майданчиків) та кількістю глядачів, що одночасно здійснювали перегляд (більше 8500 осіб). Зазначимо, що 12 представництв фестивалю було у зоні воєнних дій.

За підсумками найкоротшого фестивалю короткометражного кіно було обрано переможців. Гран-прі фестивалю отримала створена за підтримки Держкіно анімаційна стрічка «Кохання» (режисер Микита Лиськов). Із переліком переможців можна ознайомитись на Facebook-сторінці фестивалю.

До конкурсної програми фестивалю цього року увійшли ігрові, документальні та анімаційні стрічки. Кошти, зібрані у «Фонді взаємодопомоги», отримав володар Призу глядацьких симпатій, якого глядач обрав шляхом SMS-голосування.

Також у фестивальну ніч глядачі змогли побачити фільми проекту «Дивись українське» та трейлери українських фільмів, які скоро з’являться на екранах.

Довідково.

Кінофестиваль «Відкрита Ніч» народився у червні 1997 року як огляд найцікавіших здобутків саме українського кіно. Сьогодні фестиваль є своєрідною лабораторією з перевірки нових ідей для вітчизняних кінематографістів та пошуку молодих талантів, які можуть стати новими обличчями українського і світового кіно.

У 2020 році кінофестиваль «Відкрита Ніч. Дубль 23» відбудеться 27 червня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]