Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко: «Київ готується впровадити стратегію протидії СНІДу»

02 червня 2016 року, 12:19

Муніципальні, державні та недержавні організації об’єднують зусилля для подолання епідемії ВІЛ/СНІД у Києві. Таке рішення було ухвалено за підсумками круглого столу: «Посилення компоненту по роботі з ВІЛ-позитивними та уразливими до ВІЛ та молоддю у Києві». Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, яка також взяла участь у події.

«Сьогодні в Києві нараховується 585 ВІЛ-інфікованих дітей, з яких 70 підлітків. Саме тому під час круглого столу всі учасники висловили готовність об’єднатися, поділитися знаннями та досвідом, щоб спільними зусиллями забезпечити підлітків зі статусом ВІЛ усіма необхідними умовами та послугами, а також сформувати толерантне ставлення суспільства, щоб вони почувати себе повноцінними членами суспільства», – сказала вона.

При цьому Ганна Старостенко наголосила на важливості впровадження у Києві стратегії протидії СНІДу.

«Довгий час місто не приділяло достатньо уваги боротьбі з ВІЛ. Утім зараз ми почали активну роботу у боротьбі з епідемією ВІЛ/СНІДу. Так, у квітні цього року Київ став першим містом України, в якому підписали «Паризьку декларацію», покликану до 2030 року подолати епідемію СНІДу в Україні. Також ми виділили рекордні 5 млн грн з міського бюджету для покращення доступу хворих на ВІЛ/СНІД до медичних послуг. Тепер приділяємо окрему увагу проблемі роботи з ВІЛ-інфікованими підлітками», – розповіла вона.

Заступник голови КМДА також нагадала, що днями мер Києва Віталій Кличко візьме участь у зустрічі щодо боротьби зі СНІДом Fast-Track Cities: Ending The AIDS Epidemic у Нью-Йорку.

Круглий стіл «Посилення компоненту по роботі з ВІЛ-позитивними та уразливими до ВІЛ та молоддю у Києві», що відбувся з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей, було організовано Благодійною організацією «Об’єднання підлітків та молоді «Тінерджайзер», захід проводиться у рамках проекту «Посилення компоненту по роботі з підлітками в контексті національної відповіді на епідемію ВІЛ/СНІД в Україні» за підтримки ЮНІСЕФ.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]