Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко: Київський міський центр нефрології та діалізу – один із лідерів за кількістю трансплантованих органів в Україні

14 лютого 2022 року, 15:13

Київський міський центр нефрології та діалізу, за інформацією Міністерства охорони здоров’я, увійшов у ТОП-5 закладів України за кількістю трансплантованих донорських органів. Зокрема, минулого року у центрі було здійснено 5 родинних і 13 посмертних трансплантацій нирки. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

«Розвиток трансплантації у столиці – лише на початку шляху, водночас місто вже має чим пишатися. Так, лише за 2021 рік наш Київський міський центр нефрології та діалізу здійснив близько двох десятків трансплантацій. Одна з них була унікальною – пересадка нирки дитині. Восени минулого року 8-річний пацієнт закладу отримав шанс на повноцінне життя. До цього він більше двох років перебував на апаратному перитонеальному діалізі. Операція тривала понад 6 годин», – повідомила Ганна Старостенко.

За словами заступниці голови КМДА, цього року у Центру амбітні плани, аби подарувати повноцінне життя та здоров’я ще багатьом пацієнтам, які роками змушені перебувати на діалізі:

«Лише від початку нинішнього року фахівцями закладу було здійснено вже 6 трансплантацій. У лютому поточного року проведено 4 трансплантації нирки за 3 дні. Пацієнти Центру отримали нирки від посмертних донорів. І це лише початок».

Зазначимо, ліцензію на трансплантацію Київський міський центр нефрології та діалізу отримав у 2021 році. Усі обстеження та трансплантація у закладі відбуваються безкоштовно. Для цього необхідно звернутися на консультацію до Центру, запис можна зробити за тел.: 093-366-56-50 (із 9:00 до 16:00 у робочі дні), або на сайті: https://kyivdializ.com.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]