Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко: «На підготовку вчителів Києва до НУШ передбачено понад 16 мільйонів гривень»

18 квітня 2018 року, 18:21

Ключовими особами реформи освіти є вчителі, які мають реалізувати зміни – кожен у власному класі. Аби допомогти педагогам у цьому, передбачено онлайн навчання, методичні матеріали та різноманітні заходи, на які виділено понад 16 мільйонів гривень. Також місто активно мотивує педагогів преміями  та надбавками до 50% від окладу. Про це повідомила голова постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко під час вітального слова до студентів Київського університету імені Бориса Грінченка під час ярмарку професій.

«Шановні студенти та представники закладів освіти! Київ надзвичайно потребує молодих та натхненних педагогів, які допоможуть нам у реформуванні освіти. Сьогодні ми вперше проводимо такий захід, як ярмарок професій, щоб кожен із вас, випускники, мав змогу показати свої вміння та навички, які здобули під час навчання, а керівники закладів освіти – презентувати досягнення та здобутки закладів освіти Києва. Наразі місто потребує понад 50 педагогів та понад 250 вихователів дитсадочків, тож, ми дуже чекаємо на вас – молодих професіоналів», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, місто наразі здійснює комплекс заходів для покращення якості освіти. Зокрема, у рамках НУШ проходить підвищення кваліфікації для вчителів, що братимуть перший клас у 2018 році: навчальних 60 годин вчитель має пройти в межах дистанційного курсу, а ще 60 годин будуть спрямовані на очне навчання.

«Розумію, що для успішної реалізації амбітних планів, люди, які присвячують себе педагогічній праці, мають бути високо вмотивованими. Тому левова частка коштів освітнього бюджету йде на виплату зарплати і надбавок педпрацівникам. Зокрема, Київ доплачує своїм педагогам та вихователям 50% до окладу, також діють надбавки за роботу в переповнених та інклюзивних класах», – зауважила голова комісії.

Зазначимо, що в освітній галузі міста Києва працюють 40 690 педагогічних працівників. Кадрове забезпечення закладів освіти столиці відбувається здебільшого за рахунок замовлення випускників Київського університету імені Бориса Грінченка.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]