Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко привітала музейників Києва із професійним святом

19 травня 2016 року, 9:44

Київська міська влада робить усе можливе для підтримки та розвитку музейної справи в місті, збереження національних та світових історичних, культурно-мистецьких надбань, які зосереджені у музейних фондах столиці. На цьому наголосила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, вітаючи представників музейної справи із професійним святом.

«Перемога України на Євробаченні ще раз довела, що мистецтво має надзвичайно потужну силу, яка дає більший результат, аніж діяльність багатьох політиків. Тому у Міжнародний день музеїв ще раз наголошуємо на важливості роботи усіх працівників наших музеїв, котрі кожного дня доносять самобутність та багатство нашої культури відвідувачам», – зазначила вона.

Ганна Старостенко наголосила, що місія музейників надзвичайно відповідальна, адже спрямована на дбайливе збереження унікальних духовних надбань народу та його історико-культурних реліквій.

Під час урочистостей з нагоди Міжнародного дня музеїв, що відбулися у Мистецькому центрі «Шоколадний будинок», найкращим фахівцям музейної справи вручили Подяки Київського міського голови та Грамоти й Подяки Департаменту культури. Яскравим подарунком для музейників став виступ Академічного камерного хору «Хрещатик» із хітами світової оперної класики, народними та сучасними піснями.

Нагадаємо, що на сьогодні у комунальній власності міста перебуває 26 музеїв, у яких працює близько тисячі фахівців. Відзначення Міжнародного дня музеїв було започатковане у 1977 році за рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв. Із 1978 року 18 травня світова культурна громадськість більш ніж 150 країн світу традиційно відзначає це свято хранителів загальнолюдської культури й національних цінностей.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]