Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко: «У 2016 році Київ підтвердив статус спортивної столиці – півмільйона киян взяли участь у спортивних заходах»

27 квітня 2017 року, 14:49

 

У 2016 році спорт став невід’ємною частиною життя киян – зокрема, за рік у місті було проведено 2200 фізкультурно-масових заходів, у яких взяли участь майже півмільйона людей. Поліпшення спортивного обличчя столиці стало можливим завдяки успішному впровадженню міської цільової програми «Молодь та спорт столиці» на 2016-2018 роки. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час розширеного засідання колегії Департаменту освіти, науки, молоді та спорту.

«Рік тому ми плідно працювали над тим, щоб було прийняти нову міську цільову програму «Молодь та спорт столиці», яка вперше, зокрема, передбачила національно-патріотичне виховання молоді. Це була дуже продуктивна спільна робота, результати якої ми спостерігаємо вже зараз. За рік нам вдалося провести велику кількість заходів і ще більше людей залучити до здорового способу життя. Також ми збільшили кількість юних спортсменів у наших ДЮСШ на понад тисячу осіб за рік та закупити необхідний спортивний інвентар для них на понад 16 мільйонів гривень», – зауважила заступник голови КМДА.

За її словами, особливо важливим для міста є підтримка та мотивація професійних спортсменів. Так, у 2016 році грошові винагороди отримали 1124 спортсмена та тренера. Окремо 29 спортсменів і тренерів отримали винагороди за призові місця на ХХХІ літніх Олімпійських іграх та Параолімпіаді.

«У 2017 році ми продовжуємо працювати над одним із найбільш важливих для міста питань – повернення до життя та у власність київської громади знакових спортивних об᾽єктів. Нам вдалося повернути місту легендарний велотрек, який вже 20 травня плануємо відкрити для всіх охочих після надскладної реставрації. Ми сподіваємося, що цей спортивний комплекс стане осередком не лише професійного спорту, а й центром активного, здорового способу життя для всіх охочих. Також після тяжкої і складної історії стадіону «Старт» ми виграли всі суди і тепер найближчим часом зробимо все необхідне, щоб повернути життя і цьому історичному спортивному об’єкту», – зазначила Ганна Старостенко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]