Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко відкрила міжнародну програму для старшокласників «Модель ООН. Київ-2018»

23 березня 2018 року, 17:01

Голова постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї молоді та спорту Ганна Старостенко привітала учасників ІX регіональної конференції за міжнародною програмою «Модель ООН. Київ-2018». Понад 200 київських старшокласників протягом 23 та 24 березня відтворюватимуть роботу Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй як повноважні представники країн, виголошуватимуть промови англійською мовою, дебатуватимуть і прийматимуть резолюції в 5 комітетах і комісіях.

«Це дуже вагома подія для нашої активної молоді, яка володіє іноземними мовами, подорожує світом і прагне в майбутньому надалі представляти позиції України на міжнародній арені. Київська міська державна адміністрація вітає та підтримує такі події, адже шляхом дискусій та дебатів школярі шукатимуть вирішення глобальних проблем та конфліктів, розвиватимуть власні ораторські, дипломатичні й комунікативні навички», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, під час конференції на дипломатів і послів перетворяться учні 25 шкіл столиці, які представлятимуть 25 країн-членів ООН. Юні дипломати обговорюватимуть основну тему з цілей тисячоліття ООН – «Майбутнє, якого прагнемо ми: мир, справедливість та сильні інститути». Кожна команда школярів методом жеребкування обере країну, яку представлятиме, а також проведе зустрічі в посольстві цієї країни.

«Важливо, що в результаті такої спільної роботи молодь підсумує своє бачення сучасної політичної та соціально-економічної ситуації у світі в резолюціях, які згодом буде передано до Представництва ООН. Також допомагатимуть та підтримуватимуть наших школярів дипломати найвищого рангу, представники МЗС України, а також міжнародних організацій», – наголосила голова комісії.

Зазначимо, що незмінним організатором Моделі ООН в Україні для школярів з 1998 року є Київський ліцей бізнесу за сприяння Представництва ООН в Україні, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА, Асоціації приватних закладів освіти міста Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]