Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Геннадій Пліс: «Газозаправний бізнес має бути безпечним і легальним»

13 жовтня 2017 року, 13:58

 

Столична влада зосередила всі зусилля, щоб мінімізувати присутність нелегального газозаправного бізнесу в місті. Про це під час конференції LPG заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він вважає боротьбу із нелегальним газозаправним бізнесом, яку провадила Київська міська державна адміністрація, успішною, але зупинятися на досягнутому не збирається.

«Нелегальні та небезпечні газозаправні станції періодично з’являлися у різних районах столиці. Їх демонтували, але вони виникали знову. І лише за каденції мера Віталія Кличка процес «відновлення» пішов на спад. Так, із початку поточного року демонтовано 269 автогазозаправних пунктів, із них 52 – комунальною аварійно-рятувальною службою «Київська служба порятунку». Станом на початок жовтня надані доручення на демонтаж 10 таких пунктів. Це означає, що процес протистояння фактично завершено», – переконаний Геннадій Пліс.

Він вважає, що такий результат став наслідком комплексного підходу різних підрозділів.

«Нам важливо не просто говорити про небезпеку такого явища, як самовільно розміщені автогазозаправні пункти. Ми підійшли комплексно, залучили до роботи всі можливі структури. Результатом стало максимальне очищення міста від небезпечного бізнесу», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

Також він нагадав, що підставою на порушення благоустрою та його відновлення у Києві для розміщенням АГЗП (окремо від автозаправних станцій) є контрольна картка, видана Департаментом міського благоустрою та збереження природного середовища. Станом на середину липня Департамент благоустрою не видавав зазначених контрольних карток, зокрема і через відсутність у власників АГЗП документів на право користування земельною ділянкою відповідно до частини першої статті 124 Земельного кодексу України.

«Я знаю, що підприємці, яким було зручно працювати у тіні, ще намагатимуться відстояти свою точку зору, зокрема й через активістів-«противсіх». Ми також розуміємо, що задля зручності треба створювати пункти газових заправок, адже це затребувано користувачами. Але це мають бути безпечні та легальні заправки, і це принципова позиція», – підсумував Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]