Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Геннадій Пліс: «Збільшувати Громадський бюджет треба обережно. Двократне збільшення цього року є найбільш оптимальним»

16 листопада 2017 року, 13:45

 

Цьогоріч столична влада вдвічі, до 100 мільйонів гривень, збільшили суму, на реалізацію проектів киян. Більш різке збільшення Громадського бюджету небезпечне, адже може стати основою для популізму. Таку думку висловив під час II Форуму практиків партиципації «Громадські бюджети від А до Я» перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Він нагадав, що Громадський бюджет у Києві відбувається вже вдруге.

 «Цього року ми вдвічі, до 100 мільйонів гривень, збільшили суму. Громадського бюджету. Я вважаю цей крок раціональним. І я, як і інші активні кияни, хочу побачити втілення цих проектів у життя. Мені здається, що поточний темп – двократне збільшення – є найбільш оптимальним. Дуже різке збільшення суми на наступний рік передчасне. Передусім через те, що не хочу, щоб Громадський бюджет із інструменту комунікації та реалізації перетворився на популізм. Наше завдання – практичні зміни, якими зможуть скористатися всі містяни. Важливо йти генеральною лінією і розуміти співвідношення ризику, можливостей та важливості кожного проекту», – підкреслив Геннадій Пліс.

Він звернув увагу й на те, що сьогодні механізм голосування за проекти, їх реалізації та координації всіх учасників поки що недосконалий.

«Ми прагнемо, щоб цей механізм працював як швейцарський годинник і задовольняв усіх. До тих пір різко збільшувати суму Громадського бюджету просто небезпечно, адже сьогодні ми не знаємо, яка кількість проектів залишиться нереалізованою. Маємо незадоволених проектом, і їх кількість зросте. А ми хочемо, щоб механізм був досконалий, і прекрасна ідея не була знівечена неконтрольованим збільшенням суми, і, як результат, негативом», – зауважив Геннадій Пліс.

Нагадаємо, що переможцями цьогорічного Громадського бюджету стало 93 проекти на суму 100 млн грн. Із них 51 малий на суму 20 млн грн та 42 великих – на суму 80 млн грн. До виконання будуть задіяні 22 головних розпорядники.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]