Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Гідравлічні випробування – єдиний спосіб попередити пориви тепломереж у столиці – Петро Пантелеєв

20 квітня 2016 року, 16:39

Проведення гідравлічних випробувань після закінчення опалювального сезону – це єдиний запобіжний захід, який дозволяє заздалегідь виявляти проблемні місця тепломереж та попередити появу можливих пошкоджень під час наступного опалювального сезону. Окрім того, згідно з правилами підготовки теплових господарств до опалювального сезону випробування теплових мереж на міцність та щільність є обов’язковими та щорічними. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час ефіру на ТРК «Київ».

За його словами, щоб відмовитися від гідравлічних випробувань, необхідно замінити існуючі зношені мережі, понад 60% з яких Уже пережили свій експлуатаційний вік.

«Теплопостачання у столиці – це складна система з багатьма складовими. Високий рівень зношеності мереж сьогодні зобов’язує нас проводити випробування тепломереж, аби виявити слабкі ділянки і відремонтувати їх. У чітко визначений термін необхідно провести ці роботи, щоб встигнути вчасно підготуватися до опалювального сезону. Графік проведення гідравлічних випробувань складається ПАТ «Київенерго» і компанія повинна їх дотримуватися. Також з цими термінами узгоджуються інші роботи: проведення ремонтів обладнання теплоджерел. У разі, якщо випробування виходить за рамки терміну, обов'язковим є вчасне інформування людей про продовження ремонтних робіт, аби жителі будинків були заспокоєні», – зауважив Петро Пантелеєв.

Він зауважив, якщо випробування не проводити, то кількість пошкоджень теплотрас у Києві під час опалювального сезону значно збільшиться.

«Аварія призведе до відключення споживачів восени або взимку. Тому краще ми потерпимо два тижні влітку, аніж залишимося без тепла чи гарячої води при температурі -30⁰», – наголосив заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]