Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Голова Київської міської територіальної виборчої комісії закликала киян прийти і проголосувати на місцевих виборах

25 жовтня 2020 року, 14:44

Голова Київської міської територіальної виборчої комісії Валентина Королькова під час онлайн-брифінгу закликала киян проголосувати на місцевих виборах.

За її словами, виборчі бюлетені мають 16 ступенів захисту та доставлялися до територіальних виборчих комісій (ТВК) під охороною. Кожен бюлетень був перерахований та наданий на дільниці.

«Міська територіальна виборча комісія доклала дуже багато зусиль для того, щоб усе було чесно і прозоро. Ми працювали над бюлетенем, який має 16 ступенів захисту. З нього неможливо зробити ксерокопію. Коли робиться ксерокопія, на ксерокопії з’являється слово «увага». Бюлетень надрукований на папері, що має яскраві волокна білого та синього кольору, що світяться у темряві від ліхтарикового світла. Він має термофарбу на всіх датах, які проставлені. Там є вшитий в різні лінії мікротекст. Якщо взяти лупу, подивитись, то цифри 2020 видно на щиті Архангела Михаїла на гербі міста Києва. І таких рівнів захисту є 16», – зазначила Валентина Королькова.

Вона додала, що бюлетені друкували на державному підприємстві «Поліграфічний комбінат «Україна», яке виготовляє цінні папери і має найбільш суворий захист по всіх категоріях, а також усі відповідні документи та ліцензії.

«Доставлялись бюлетені на територіальні виборчі комісії під охороною зі зброєю. Це був замовлений спецзв’язок, броньовані автомобілі. Кожен бюлетень був перерахований та наданий на дільниці. Дільниці жодних нарікань не мали. І ми зробили все для того, щоб партії мали можливість бути впевненими в чесності і прозорості виборів», – додала голова комісії.

Валентина Королькова закликала скористатися своїм конституційним правом та здійснити волевиявлення на місцевих виборах.

«Ми дякуємо за всю ту увагу, яка є до виборчого процесу і, користуючись нагодою, я хочу звернутись до всіх виборців. Ми дуже просимо вас прийти і проголосувати. Мені буде дуже шкода, що бюлетені, у які вкладено дуже багато сил, вкладено багато творчості, вкладено інтелект для того, щоб він був стильним, гарним і сучасним, залишаться не використані, будуть просто погашені і відправлені для зберігання в архіви. Мені б хотілось, щоб кожен виборець взяв його в руки. Мав можливість визначитись із своїм вибором – проголосувати, щоб отримало якісну владу, хороших депутатів, міського голову, які будуть працювати для нашого же блага на розквіт міста Києва і для спільної справи», – закликала голова комісії.

Нагадаємо, у Києві відкрилися і працюють у штатному режимі всі виборчі дільниці.

Кияни уперше здійснюють волевиявлення в умовах карантину, тож нагадуємо, як проголосувати безпечно для здоров’я в умовах карантину:

  • на дільницю треба прийти у захисній масці або респіраторі;
  • на вході пройти температурний скринінг та опитування щодо наявності симптомів респіраторних захворювань;
  • обробити руки антисептиком на вході та виході з виборчої дільниці;
  • дотримуватися соціальної дистанції;
  • рекомендовано мати при собі власну ручку.

Відповідно до рекомендацій уряду, варто утриматися від відвідування приміщень виборчих дільниць разом із неповнолітніми дітьми та мінімізувати час перебування у приміщенні дільниці.

Якщо у виборця виявлено підвищення температури понад 37,2 °С, симптоми респіраторних захворювань, то для таких громадян у приміщенні для облаштували відокремлені кабіни та виборчу скриньку. Виборці, що перебувають у самоізоляції, зможуть проголосувати вдома.

Нагадуємо, аби вибори під час пандемії відбулися максимально безпечно, місто виділило з бюджету 1 мільйон 300 тисяч гривень на дезінфікуючі засоби та засоби індивідуального захисту. Усі виборчі дільниці Києва вже їх отримали. 

Дезінфекцію приміщень виборчих дільниць обов’язково проводитимуть кожні 4 години. Окрім того, на дільницях обладнано місця для збору та утилізації засобів індивідуального захисту, розмітку для дотримання соціальної дистанції.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]