Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Головні розпорядники коштів несуть персональну відповідальність за їхнє ефективне використання – Геннадій Пліс

03 лютого 2017 року, 15:17

Столичний бюджет минулого року був достатньо динамічним: київська влада коригувала його кілька разів у сторону збільшення. Проте не всі кошти, закладені в Програмі економічного i соціального розвитку Києва на капітальний ремонт і капітальне будівництво, було освоєно повною мірою. Для врахування помилок у цій сфері сьогодні відбулося розширене засідання Колегії виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

«Я неодноразово наголошував і знову хочу акцентувати увагу: головні розпорядники коштів несуть персональну відповідальність за їхнє ефективне використання. Якщо хтось відчуває, що він не встигне їх освоїти, необхідно попередити завчасно. Професійне, продумане планування – важливий аспект нашої роботи. Я прошу кожного з вас робити бюджетні запити в межах тих сум, які він здатен освоїти», – звернувся до присутніх перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

За його словами, підбиття підсумків та аналіз недоліків у галузі капітальних видатків наразі особливо актуальні, оскільки незабаром фахівці мають скоригувати залишки коштів, що, на жаль, не освоїли торік.

«Ми врахуємо свої помилки, щоб цього року підійти до цього більш відповідально. Звісно, є іноді й непередбачені події. Скажімо, коли депутати вносять у проекти рішень Київради недостатньо аргументовану інформацію, так би мовити, з голосу. Або коли непорядні компанії зривають тендери (і це вже стає бізнесом) і ми не можемо своєчасно реалізувати задумане. А іноді керівники змушені йти на великий ризик, працюючи з передоплатою. Тому за статистикою виходить, що освоєно коштів менше, а профінансовано більше».

Загалом, за інформацією директора Департаменту економіки та інвестицій Світлани Принади, обсяг капітальних видатків за рахунок київського та державного бюджетів (без оплати заборгованості) становив 7069,5 млн грн. Всього у 2016 році, за оперативними даними, було освоєно 5812,5 млн грн (що становить 82,2% від обсягів, передбачених Програмою економічного i соціального розвитку Києва) та профінансовано з урахуванням авансових платежів – 6111,8 млн грн (86,5%). 

Нагадаємо, що цього року Програма зберігає свою соціальну спрямованість та стимулювання економічного розвитку міського господарства. Орієнтовний обсяг капітальних видатків на 2017-й сягне понад 6 323 млн грн. Із них 4 433,6 млн підуть на капітальні вкладення та 1 889,5 млн грн – на капремонт.

Найбільший відсоток коштів – 40,6% або 2 565,6 млн грн – передбачено спрямувати на розвиток транспортної галузі. Зокрема, на будівництво та реконструкцію об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури, автошляхів, транспортних вузлів, трамвайних і тролейбусних ліній, облаштування світлофорних і дорожніх об’єктів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]