Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Громади Київщини презентували асоціації EUROCITIES пріоритетні напрями для інвестицій, ключові проекти розвитку і реконструкції

05 грудня 2022 року, 12:26

Голови Іванківської, Немішаєвської, Ржищівської та Бучанської територіальних громад презентували пріоритетні напрями для інвестицій та ключові проекти розвитку і реконструкції міст після російської окупації своїм європейським колегам – мерам міст, які входять до асоціації EUROCITIES. Як повідомляє Департамент економіки та інвестицій, захід відбувся в рамках Інвестиційного форуму міста Києва-2022: «Стійкість. Інновація. Сталий розвиток».

Під час зустрічі учасники також обговорили питання залучення інвестицій для відновлення та відбудови населених пунктів Київської області, а також можливості залучення європейських міст до цього процесу.

У вітальній промові мер Флоренції, президент EUROCITIES Даріо Нарделла наголосив на важливості об’єднання заради допомоги українським містам, критична інфраструктура яких нині зазнає руйнувань через ракетні обстріли. Він також зазначив, що спільний проєкт Європейського парламенту та EUROCITIES під назвою «Генератори надії» спрямований на надання термінової підтримки містам України та забезпечення електропостачанням лікарень, пунктів обігріву, станцій зв’язку та інших об’єктів критичної інфраструктури.

За словами радниці голови Асоціації міст України Оксани Продан, підтримка мерів європейських міст є дуже важливою і зараз, і для подальшого відновлення українських міст та селищ. Вона також поінформувала учасників EUROCITIES про діяльність Асоціації, акцентуючи увагу на взаємній підтримці громад під час війни, а також окреслила ключові сфери інтересів у співпраці з європейськими містами: встановлення прямих зв’язків на рівні громад, обмін кращими практиками, тренінги для працівників муніципалітетів, удосконалення законодавчої бази, розвиток транспортної інфраструктури та реалізація інших спільних проєктів.

Представники муніципалітетів Праги, Амстердама, Лілля, Ліона, Осло та інших європейських міст поділилися з українськими колегами досвідом управління метрополіями. Вони також представили сфери компетенції, у яких готові ширше співпрацювати з Києвом та Київською областю.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]