Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Інформація про будівництво в районі вул. Рейтарської та пров. Георгіївського – не відповідає дійсності

05 грудня 2018 року

Інформація про будівництво в районі вул. Рейтарської та пров. Георгіївського – не відповідає дійсності 

Наміри забудувати зелену зону біля будинків по вул. Рейтарській, 10–12 неподалік від пров. Георгіївського – лише необґрунтовані чутки. На цьому наголосили представники робочої групи, створеної постійною комісією Київради з питань екологічної політики.

Перевірка інформації проводилася на підставі звернення однієї з громадських організацій. До складу робочої групи під керівництвом секретаря комісії Олексія Новікова увійшли мешканці відповідного мікрорайону, громадські діячі, представник ТОВ «Глобал Інвест» (компанії-власника нежитлової будівлі за адресою пров. Георгіївський, 9а-а2, на закріпленій за якою території знаходиться відповідна зелена зона).

Під час остаточного розгляду питання, Олексій Новіков заявив, що ніяких офіційних підстав для конфлікту не було і немає, оскільки ділянка знаходиться в буферній зоні Софійського собору, де будь-яке нове будівництво неможливо апріорі. Слова секретаря Комісії підтверджують відповіді на депутатські запити профільних департаментів КМДА. Керівники останніх поінформували, що нікому не видавали жодних дозволів на будівництво в районі вул. Рейтарської і пров. Георгіївського. «Відповідно до вимог чинного законодавства України про збереження історичного вигляду Києва, в буферній зоні заборонено не тільки будівництво, але навіть реконструкція будинків із збільшенням поверховості», – підкреслив Новіков.

У документально оформлених висновках робочої групи йдеться про те, що законним користувачем земельної ділянки є ТОВ «Глобал Інвест», яке володіє будівлею за адресою пров. Георгіївський, 9а-а2 і до якого після придбання цього майна право користування ділянкою перейшло від попереднього власника у тому ж обсязі. Землекористувачем належним чином сплачується земельний податок, земля використовується, як і передбачено законодавством, суто для обслуговування будівлі, ніяких будівельних робіт ця компанія провадити не планує. Натомість ТОВ «Глобал Інвест» планує упорядкувати цю ділянку: висадити нові дерева, посіяти траву, прокласти пішохідні доріжки.

Робоча група також зазначила принципову неможливість надання ділянці статусу скверу.  «Оскільки інформація, надана ініціативною групою, щодо намірів ТОВ «Глобал Інвест» забудувати земельну ділянку не була підтверджена департаментами КМДА, а виконавчими органами Київської міської державної адміністрації не було видано жодного дозвільного документа і від землекористувача не надходили будь-які заявки на отримання таких дозволів, робоча група ухвалила рішення відмовити в реалізації ініціативи створення на відповідній ділянці скверу», – зазначено у протоколі засідання робочої групи. 

Після ухвалення відповідних письмових висновків діяльність робочої групи офіційно є завершеною.

Протокол робочої групи громади вулиці Рейтарської та Георгіївського провулку у Шевченківському районі міста Києва по питанню збереження зеленої зони (скверу) з подальшим благоустроєм на вул. Рейтарській, 10-12 та захисту законних прав та інтересів PDF iconscan.pdf.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]