Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Інформація про знесення будівлі на вул. Хорива, 18 не відповідає дійсності

14 січня 2022 року, 19:24

У Департаменті охорони культурної спадщини КМДА повідомляють про те, що розповсюджувана у соціальній мережі Facebook інформація про начебто знесення будівлі на вул. Хорива, 18 не відповідає дійсності.

Департамент закликає не розповсюджувати неперевірену й неправдиву інформацію. У будівлі за означеною адресою проводяться протиаварійні роботи. Згодом розпочнеться реставрація.

Хронологічна довідка:

  1. У липні 2021 року Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини розглянула і схвалила архітектурну концепцію реставрації будівлі на вул. Хорива, 18.
  2. У листопаді погоджено проєкт протиаварійних робіт на будівлі.
  3. У грудні видано дозвіл на проведення протиаварійних робіт на будівлі.
  4. Вже за 1,5 роки місто отримає ще одну відреставровану за рахунок інвесторів історичну будівлю.

У Департаменті охорони культурної подякували соціально відповідальним інвесторам, які проводять роботи згідно із законодавством і зберігають нашу історичну спадщину.

Фахівці Департаменту постійно моніторять роботи на історичних будівлях. Якщо ви стали свідком потенційно незаконних робіт, повідомляйте про це за телефоном +380 (44) 425 30 25; на електронну пошту [email protected] або у повідомлення на сторінці Департаменту у Facebook.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]