Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Інтернет 4G на перших станціях метро має з’явитися вже навесні – Максим Бахматов

12 лютого 2020 року, 9:04

Радник Київського міського голови Максим Бахматов ініціював оперативну зустріч щодо стану впровадження 4G у київському метрополітені. Він зібрав у КМДА представників Міністерства цифрової трансформації, Верховної Ради України, комунальних підприємств, операторів мобільного зв’язку, бізнесу, інтернет-асоціацій.

«Впровадження 4G у метро – це питання національного масштабу. Закон повинен виконуватись. Є юридичні процеси, яких необхідно дотримуватись. Якщо об’єднаємо зусилля всіх учасників цього процесу, проект буде втілено в анонсовані терміни», – заявив Максим Бахматов.

За його словами, наразі погоджені всі важливі технічні аспекти з метрополітеном і операторами була надана необхідна технічна документація.

«Оператори вже завезли до країни перші партії спеціального обладнання для побудови мережі й очікують на отримання законних підстав для початку виконання монтажних робіт у метро. Повноцінна реалізація інвестиційного проекту залежить від прийняття Київрадою рішення про плату за телеком доступ до об’єктів комунальної власності», – зазначив директор з регуляторного забезпечення «Київстару» Олександр Когут.

«Це питання важливе. Важливе не тільки самою реалізацією технології 4G у метрополітені, а й кейсом прозорого доступу провайдерів до міських мереж. Операторам все ще потрібно пройти певний бюрократичний шлях, але вже, як мінімум, є його дорожня карта», – зазначив київський активіст Олександр Барабошко.

Нагадаємо, що у березні 2020 року заплановано старт 4G Internet на перших станціях метро, а саме: а)«Академмістечко», «Житомирська», «Святошин»; б)«Сирець», «Дорогожичі»; в)«Героїв Дніпра», «Мінська», «Оболонь». Наприкінці 2020-на початку 2021 року – на всіх станціях та тунелях.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]