Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із 08:00 запрацюють продуктові магазини та комунальний транспорт. Поїзди метро ходитимуть набагато рідше, ніж зазвичай – Микола Поворозник

28 лютого 2022 року, 7:06

Сьогодні, 28 лютого, з 08:00, після завершення посиленої комендантської години, у місті запрацює громадський транспорт та продуктові магазини. Проте киян просять не виходити на вулицю і не пересуватися містом без нагальної потреби. Про це розповів в ефірі телеканалу «Київ» перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Загалом ця ніч пройшла спокійно, було декілька сутичок і боїв із диверсійно-розвідувальними групами, але в цю ніч місто більше готувалося до оборони. Тому, коли після 08:00 ви вийдете в місто, побачите укріплення, протитанкові їжаки та інші фортифікаційні споруди, які з’явилися на вулицях Києва», – розповів Микола Поворозник.
Він нагадав, що після завершення дводенної комендантської години мешканці міста сьогодні зможуть вийти на вулиці, аби відвідати аптеки, магазини, допомогти родичам.

«Місто зробило все, аби сьогодні магазини відкрилися і були наповнені продуктами харчування та іншими продуктами першої необхідності. Також з 08:00 запрацює наземний громадський транспорт, ми спробуємо зробити так, аби він максимально забезпечував потреби населення у перевезеннях. Метрополітен також відновить рух поїздів, але в особливому режимі – поїзду будуть ходити набагато рідше, ніж зазвичай», – сказав Микола Поворозник.

Він підкреслив, що завершення комендантської години не означає, що можна спокійно виходити на вулиці, та попросив робити це лише у разі крайньої необхідності.

Зазначимо, що комендантська година не скасована. Із 28 лютого вона буде тривати, як було визначено раніше, — із 22:00 до 7:00.

«Не забувайте, що ми знаходимось в оточенні ворога, на вулицях продовжуються вуличні бої практично в кожному районі міста. Тому виходьте лише у випадку крайньої необхідності – коли потрібно купити продукти або ліки», – наголосив перший заступник голови КМДА.

Він звернувся до киян з проханням об’єднувати зусилля та допомагати один одному: запитати у сусідів, чи не потрібна допомога, особливо коли це стосується літніх людей або сімей, чиї родичі зараз боронять Україну, а також наглядати за квартирами сусідів, які виїхали з міста, аби не допускати мародерства.

«Гуртуємося! Перемога за нами! Слава Україні!» – сказав Микола Поворозник.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]