Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із 25 листопада до 10 грудня триватиме Міжнародна акція «16 днів проти насильства»

04 листопада 2019 року, 17:00

Із 25 листопада до 10 грудня триватиме Міжнародна акція «16 днів проти насильства». Акція проводиться в Україні щорічно за ініціативи Центру Жіночого Глобального лідерства (США) з 1991 року. Про це повідомили у Секретаріаті Кабінету Міністрів України.

Метою акції є привернення уваги громадськості до потреби подолання ґендерно зумовленого насильства, зокрема домашнього, актуалізації питання протидії торгівлі людьми, широкого висвітлення питання забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та задля активізації співпраці держави та громадянського суспільства у цій сфері.

Дати початку та завершення кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти ґендерно-зумовленого насильства та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною у громадській чи приватній сферах, незалежно від статі, є грубим порушенням її прав.

У цей шістнадцятиденний період входять важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день осіб з інвалідністю, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – роковини інциденту в Монреалі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]