Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із початку 2021 року в апараті КМДА опрацювали понад тисячу запитів на публічну інформацію – Дмитро Загуменний

04 березня 2021 року, 9:46

Із початку року в апараті Київської міської державної адміністрації опрацювали понад тисячу запитів на публічну інформацію. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

«Якісна організація доступу до інформації, розпорядником якої є міська влада, – один із важливих напрямів нашої роботи. Столична влада – відкрита і публічна. У цьому може пересвідчитися кожен киянин, надіславши нам запит на публічну інформацію. Для цього на Офіційному порталі Києва створена зручна онлайн-форма, якою активно користуються наші запитувачі, які надають перевагу електронним засобам зв’язку. Хочу нагадати, що минулоріч в апараті КМДА опрацювали рекордну кількість запитів на публічну інформацію з моменту набуття чинності Закону України «Про доступ до публічної інформації», – розповів Дмитро Загуменний.

Він також нагадав, що структурні підрозділи КМДА і районні державні адмінстрації оприлюднюють та оновлюють більше 300 наборів відкритих даних на Єдиному державному порталі відкритих даних.

«Відкриті дані – це інформація, яку мають публікувати державні органи у відкритому для всіх громадян доступі та у машиночитаному форматі. Це для всіх відкрита та прозора інформації. Її може вільно використовувати та поширювати будь-хто, адже це дієвий інструмент боротьби з корупцією», – зазначив керівник апарату.  

Серед наборів даних, які оприлюднює міська влада, наприклад: перелік міських цільових програм, що діють у місті Києві; інформація про чинні тарифи на комунальні послуги; перелік об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації; переліки закладів освіти (загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійної); довідник Департаментів, підприємств, установ тощо та навіть дані про зарплату керівництва міста.

 

Довідково.

Для реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, розпорядником якої є Київська міська державна адміністрація, в структурі апарату КМДА створено управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації.

Подати запит на інформацію, розпорядником якої є Київська міська державна адміністрація, можна:

1. Заповнивши онлайн-форму подачі запиту.

2. Склавши текст запиту в довільній формі або скориставшись шаблоном форми та надіслати одним із способів:

-електронною поштою: [email protected]

-поштою на адресу: вул. Хрещатик, 36, 01044, м. Київ (на конверті вказати: «Запит на інформацію»)

3. Зателефонувавши за номерами: (044) 202-75-53, (044) 202-76-42, щоб подати запит усно.

Також можна залишити запит на інформацію у скриньці, розміщеній біля центрального входу до адмінбудівлі на вул. Хрещатик, 36.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]