Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із початку року 4 тисячі киян отримали матеріальну допомогу в рамках програми “Турбота. Назустріч киянам”

28 вересня 2016 року

Із початку року 4 тисячі киян отримали матеріальну допомогу в рамках програми “Турбота. Назустріч киянам”

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати заслухали звіт Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київради (КМДА) щодо виконання міської цільової програми “Турбота. Назустріч киянам” на 2016-2018 роки у першому півріччі 2016 року.

Цільова програма передбачає заходи щодо надання соціальної та матеріальної допомоги громадянам, які є мало захищеними або опинилися в складних життєвих обставинах. Зокрема, за перших півроку в рамках дії програми, люди з інвалідністю та особи похилого віку отримали 1252 одиниці технічних та інших засобів реабілітації та пересування.

«У першому півріччі місто підтримало не лише людей з інвалідністю. Майже 10 тисяч киян-учасників АТО та члени їхніх сімей отримали комплексну соціально-психологічну допомогу. Ще 11,5 тисяч осіб, які опинилися у складних життєвих ситуаціях отримали первинну безкоштовну правову підтримку. Одноразову адресну матеріальну допомогу отримали майже 4 тисячі киян. Окрему категорію містян забезпечили путівками для оздоровлення. Зокрема, 183 путівки надали маленьким дітям учасників АТО у супроводі матері. 431 путівку отримали ветерани війни та праці, інваліди 1-2 груп, діти війни та громадяни, які постраждали внаслідок зриву на ЧАЕС», – наголосив директор Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київради (КМДА) Юрій Крикунов.

Також у рамках виконання цільової програми, виділили більш як 230 мільйонів гривень на компенсацію витрат за пільговий проїзд міським пасажирським транспортом окремих категорій громадян. Ще 951 тисячу гривень було спрямовано на погашення заборгованості по пільгах з послуг зв’язку.

Дія програми «Турбота. Назустріч киянам» розрахована до 2018 року. На допомогу можуть розраховувати усі малозабезпечені та соціально незахищені містяни. 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]