Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із початку року у столиці екологічно утилізували 14,5 тисячі ялинок

12 лютого 2020 року, 12:10

Із 2 січня 2020 року кияни мали змогу утилізувати хвойні символи свята правильно, з користю для екології міста. Свої ялинки, сосни, смереки транспортували до 15 пунктів збору, що функціонували у кожному районі столиці. Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

«У цьому році на локаціях прийому новорічних ялинок зібрано 14,5 тисячі ялинок – рекордна цифра за всі 5 років роботи пунктів прийому. Це втричі більше, ніж минулого року. Звичайно, зазначу, що велику кількість становлять символи свят, які були залишені безвідповідальними підприємцями, тому наступного року несанкціоновані ялинкові базари мають бути ліквідовані. Сподіваюся, з кожним роком екосвідомість громадян буде зростати – і замість зрубленої ялинки будуть зеленіти живі дерева в кадках, які після свят можна висадити на подвір’ї» – зазначив Андрій Мальований.

Зібрані дерева перероблять на тріску в спеціальному тріскоподрібнювачу і використають навесні для зберігання водного балансу лунок вічнозелених рослин у місті. Працювали пункти до 1 лютого, але якщо громадяни не встигли принести ялинку, то фахівці її приймуть у будь-який час.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]