Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Хвойні насадження Києва нині охороняють. Штраф за самовільну вирубку може сягати понад дві тисячі гривень

16 грудня 2021 року, 17:15

У Києві розпочалася кампанія із запобігання самовільним вирубкам хвойних дерев у місті у передноворічний період. Про це повідомляє КО «Київзеленбуд».

У парках, скверах та лісах Києва буде посилено охорону хвойних насаджень. Зокрема, у період новорічно-різдвяних свят посиленої охорони потребують молоді ялини, сосни і навіть туї, ялівці та кипариси.

Як повідомляють у «Київзеленбуді», щоб вберегти дерева від нищення несвідомими громадянами, районні КП УЗН обробляють хвойні насадження спеціальними розчинами, зокрема репелентами. Це хімічні речовини, які у теплому приміщенні виділяють дуже неприємні стійкі запахи та можуть спричинювати алергічні реакції.

Також, на території комунальних лісопаркових господарств, що входять до складу КО «Київзеленбуд», фахівці організували посилену охорону хвойних насаджень, патрулюючи свої території, а за потреби залучатимуть працівників державної екологічної інспекції та патрульної поліції

Нагадаємо, що Київ готується до відкриття майданчиків із продажу живих новорічних дерев. Таких локацій у столиці створено майже 200. Працюватимуть ярмарки з 15 до 31 грудня. Адресний перелік 187 сезонних ярмарків із продажу ялинок у Києві – за посиланням.

Нагадуємо, кожне самовільно зрубане чи зламане дерево тягне за собою штраф, розмір якого залежить від діаметру стовбура.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 665 від 23.07.2008, якщо діаметр стовбура дерева до 10 см, штраф становить 545 грн, від 10 до 14 см – 960  грн, від 14 см – 2465 грн.

Крім того, порушники будуть змушені сплатити адміністративні штрафи у розмірі від 30 до 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян за кожне дерево (510 – 1020 грн).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]