Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кількість запитів на публічну інформацію до міської влади щороку зростає, і це свідчить про якісну організацію доступу до неї – Дмитро Загуменний

28 вересня 2021 року, 14:33

Кількість запитів на публічну інформацію до міської влади щороку збільшується, і це свідчить про якісну організацію доступу до неї. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний із нагоди Міжнародного дня загального доступу до інформації.

«Міжнародний день загального доступу до інформації, проголошений резолюцією Генасамблеї ООН, ми вперше відзначили минулого року. І 2020 рік виявився знаковим: у КМДА опрацювали рекордну кількість запитів на публічну інформацію з моменту набуття чинності Закону України «Про доступ до публічної інформації». Ще не закінчився 2021 рік, але нам вже є про що звітувати у сфері доступу до публічної інформації: тільки в Управлінні інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації вже зареєстрували понад 5 тисяч запитів. Такі результати свідчать про те, що столична влада на практиці демонструє готовність комунікувати із мешканцями міста та залишається прозорою та відкритою», – повідомив Дмитро Загуменний.

Він нагадав, що на офіційному порталі Києва розміщена зручна онлайн-форма для подачі запитів на інформацію.

Окрім того, подати запит на інформацію, розпорядником якої є Київська міська державна адміністрація, можна склавши текст запиту в довільній формі або скориставшись шаблоном форми, та надіслати одним із способів:

  • електронною поштою: [email protected]
  • поштою на адресу: вул. Хрещатик, 36, 01044, м. Київ (на конверті вказати: «Запит на інформацію»).

Також запити приймають усно за номерами: (044) 202-75-53, (044) 202-76-42.

Окрім того, запит можна залишити запит на інформацію у скриньці, розміщеній біля центрального входу до адмінбудівлі на вул. Хрещатик, 36.

Довідково.

Нагадаємо, що 28 вересня проголошено Міжнародним днем загального доступу до інформації. 15 жовтня 2019 року відповідну резолюцію схвалили на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Ініціаторами проголошення цього дня виступила Україна і ще п’ять країн.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]