Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кінотеатр «Київ» продовжить свою роботу

27 грудня 2018 року, 18:18

Кінотеатр «Київ» продовжить свою роботу в нинішньому форматі. Про це повідомила директорка Департаменту культури Діана Попова.

«Кінотеатр продовжить свою роботу у тому ж форматі, що і нині. Будь-які інші заяви – домисли, не більше. Фестивальний профіль у контексті меморандуму між КМДА та кінофестивалем «Молодість» так само буде ключовим», – наголосила Діана Попова.

Окрім того, постійні звернення орендаря до комісії з питань власності щодо зменшення орендної ставки викликають сумніви щодо його платоспроможності.

«Місто просто не може ставити під загрозу подальшу роботу цього легендарного кінотеатру. Тому для оперативного й ефективного управління майном громади, запропоновано включити «Київ» до мережі «Київкінофільм». Ми не можемо собі дозволити навіть припустити, що робота кінотеатру може бути зупинена», – додала Діана Попова.

Нагадаємо, кінотеатр «Київ» є пам’яткою архітектури і містобудування місцевого значення, і цільове призначення кінотеатру змінюватись не може. Окрім того, перед укладанням договору оренди, балансоутримувач має спочатку укласти охоронний договір із Департаментом охорони культурної спадщини, у якому також буде прописано цільове призначення будівлі – кінотеатр.

Діана Попова наголосила, що всі кінотеатри, які перебувають у мережі КП «Київкінофільм» демонструють сталий розвиток та ефективну роботу.

Відтак, до мережі входять кінотеатри «Алмаз», «Факел», «Промінь», «Пролісок», «Старт», «Ліра», «Салют», «Лейпциг», «Флоренція», «Київська Русь», «Ім. Т. Шевченка», «Кіото», «Ленінград» («Дніпро»), «Загреб», «Братислава», «Краків» та «Молодіжний».

На оновлення матеріально-технічного стану комунальної мережі кінотеатрів тільки у 2018 році було виділено 20 млн з міського бюджету.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]