Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ долучається до реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні

30 вересня 2019 року, 18:22

Київ долучається до реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація» на 2020 рік. План відповідних заходів затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів

Для формування ціннісного ставлення юнацтва, дітей та молоді до власного здоров’я, покращення фізичного розвитку та фізичної підготовленості Київська міська державна адміністрація долучиться до проведення відповідних фізкультурно-спортивних заходів, у тому числі Всеукраїнської спартакіади серед допризовної молоді, популяризації здорового способу життя та культури здоров’я серед молоді, зокрема, шляхом проведення майстер-класів, відкритих тренувань за участю видатних спортсменів і тренерів.

Передбачено також збільшення загальнодоступних спортивних заходів для активного сімейного відпочинку в парках, скверах, на пляжах та інших місцях масового відпочинку киян, облаштування безпечних маршрутів для пішохідного, велосипедного, водного туризму, створення мережі літніх шкіл плавання на відкритих водоймах.  

До проведення заходів із підвищення оздоровчої рухової активності мешканців залучатимуть й ветеранські, молодіжні та дитячі громадські організації. Крім того, буде посилено відповідальність керівників освітніх закладів за забезпечення, розвиток і модернізацію фізичного виховання та належний рівень рухової активності дітей. Також посилять належний медико-педагогічний контроль для залучення дітей та молоді, у тому числі дітей з інвалідністю, до активних занять спортом. Загальнодоступні спортивні заходи проводитимуть і серед студентів закладів вищої освіти.

Для залучення трудових колективів до рухової активності КМДА сприятиме облаштуванню місць для занять руховою активністю на підприємствах, в установах, організаціях, а також долучиться до Всеукраїнської спартакіади серед збірних команд державних службовців.

Разом із тим, у засобах масової інформації, насамперед на телебаченні, поширюватимуть соціальну рекламу щодо переваги оздоровчої рухової активності для зниження рівня ризику неінфекційних захворювань, а також демонструватимуть пізнавальні програми для осіб різного віку щодо важливості активного руху.

Більш детальний план реалізації заходів у рамках Національної стратегії розробляє Департамент молоді та спорту. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]