Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ надасть додаткові соціальні пільги та гарантії учасникам АТО, членам їхніх сімей та сім’ям Героїв Небесної сотні – Володимир Бондаренко

03 березня 2016 року, 13:05

Сьогодні на пленарному засіданні сесії Київради депутати одноголосно підтримали два дуже важливі проекти рішень, підготовлені Київською міською державною адміністрацією. Це рішення про надання додаткових пільг та гарантій учасникам антитерористичної операції та членам їхніх сімей та сім’ям Героїв Небесної сотні.

Як зазначив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, віднині матеріальну допомогу отримуватимуть рідні тих учасників АТО, які на момент загибелі (смерті) не були зареєстровані у столиці, а члени їхніх сімей мати таку реєстрацію. У столиці нараховується 42 такі родини.

«Крім того, прийнятим рішенням ми полегшили процес отримання матеріальної допомоги нашими героями чи членами їхніх сімей. Завдяки існуючому муніципальному реєстру учасників АТО, їм не потрібно буде повторно надавати низку документів до управлінь соцзахисту, а достатньо буде лише надати витяг із реєстру», – підкреслив Володимир Бондаренко.

Керівник апарату КМДА також зазначив, що Київ надаватиме додаткові пільги та соціальні гарантії і родинам Героїв Небесної сотні. Зокрема, це щорічна матеріальна допомога, щомісячна адресна матеріальна допомога малолітнім та неповнолітнім дітям Героїв, покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг, компенсація витрат на стаціонарне лікування.

«Особливу увагу ми також приділили підтримці дітей загиблих Героїв: вони матимуть право першочергового влаштування до дитсадків, отримуватимуть безкоштовне харчування і дошкільнята, і учні 5-11 класів. Це найменше, що ми можемо зробити для родин Героїв, які полягли на Майдані, відстоюючи наші права та свободу», – підсумував Володимир Бондаренко та додав, що пільги та гарантії отримають 27 родин, де виховується 12 дітей віком до 18 років.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]