Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ незламний, історичний, хрещатий, гастрономічний і туристичний: участь у безкоштовних екскурсіях взяли вже близько 200 осіб

11 липня 2022 року, 10:42

Цими вихідними вперше відбулась екскурсія «Київ гастрономічний». Це уже п’ятий безкоштовний екскурсійний маршрут містом для всіх охочих, започаткований Управлінням туризму та промоцій КМДА спільно з КП «Київський міський туристично-інформаційний центр».

Перший маршрут «Київ незламний», проведений з нагоди Дня Києва, користувався неабияким попитом. Тому цю прогулянку містом провели англійською мовою і для іноземних громадян. Після цього запровадили такі маршрути, як: «Київ історичний», «Київ хрещатий», «Київ туристичний», а 10 липня – «Київ гастрономічний».

«Київ незламний» – це про історію Києва, який вистояв під час Другої світової війни і сучасного повномасштабного вторгнення росії на територію України, а також про його людей, які допомогли йому це зробити. Під час прогулянки, зокрема, можна подивитися об’єкти, які постраждали під час сучасної війни.

«Київ історичний». Про історію стародавнього Києва, його пам’ятки, архітектуру, про історичний центр міста – Майдан Незалежності та Поділ як історичні «серця» міста. А також про боротьбу українського народу за його свободу та незалежність.

«Київ хрещатий». Про старовинне та сучасне місто, яке багате на культурну спадщину, історію та туристичні атракції. А також про історію людей, які його формували, створювали та будували із давніх-давен і до сьогодні.

«Київ гастрономічний». Про київські смаколики, які з’явилися саме в Києві та стали відомими не лише в усій Україні, але й у всьому світі, а саме: котлета по-київськи, Київський торт, київська перепічка та багато інших. Наприкінці прогулянки всіх охочих пригощають одним із фірмових традиційних напоїв. 

«Київ туристичний». Про Київ як одне з найвідоміших туристичних міст України та Європи. Саме у столиці можна побачити найдревніші храми, збережені до наших часів, насолодитися численними зеленими зонами, якими насичене місто, а також дізнатися цікавинки про найвідоміших особистостей міста, які його прославили далеко за межі країни.

Окрім цього, Управління туризму та промоцій КМДА та КП «Київський міський туристично-інформаційний центр» проводять окремі прогулянки для внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованого Маріуполя. Щоб ознайомити з основними туристичними місцями столиці від Хрещатика до історичного серця Києва – Андріївського узвозу.

«Ми маємо підтримувати та допомагати людям, які вимушено покинули свої домівки, всіма можливими способами. Зробити такі комфортні умови перебування в Києві, щоб хоча б трохи допомогти забути ті жахливі події, які довелося відчути нашим співвітчизникам. Тому ми організували окрему прогулянку містом для людей, які зареєстровані в центрі «Я – Маріуполь», та познайомили їх з історією Києва, найцікавішими легендами старого міста і головними туристичними місцями столиці», – повідомив виконувач обов’язків директора КП «Київський міський туристично-інформаційний центр» Даніїл Барашкін.

Загалом за весь час проведення прогулянок участь у них взяли близько 200 осіб. Управління туризму та промоцій КМДА спільно з КП «Київський міський туристично-інформаційний центр» планують ще багато безкоштовних нових і цікавих прогулянок містом для містян, киян та мешканців Києва.

Прогулянки містом проводять у вихідні дні за попередньою реєстрацією. За анонсами можна слідкувати на сторінці Управління туризму та промоцій за посиланням: https://www.facebook.com/kyivtourism/.

Для безпеки учасників на екскурсійних маршрутах передбачені укриття.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]