Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ оголосив новий конкурс на перевезення пасажирів: підвищуємо вимоги, запрошуємо перевізників з усієї України – Костянтин Усов

29 жовтня 2021 року, 14:09

Київська міська державна адміністрація оголосила про проведення 10 грудня чергового конкурсу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування. Про це сьогодні, 29 жовтня, повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов у своєму Telegram-каналі.

«Конкурс оголошується на 16 міських маршрутів. При цьому місто ще більше посилює вимоги до перевізників, які братимуть участь у конкурсі на перевезення пасажирів у місті Києві. Відтепер вимогою до участі у конкурсі є автобуси пасажиромісткістю від 60 місць, стандарту ЄВРО 5», – наголосив заступник голови КМДА.

Костянтин Усов уточнив, що ідеться про маршрути №№ 36, 22, 50, 57, 105, 191, 245, 402, 417, 418, 421, 441, 487, 558, 573 та 581.

За його словами, від перевізників також вимагається встановити в автобуси датчики підрахунку пасажиропотоку, а також мінімум 4 відеокамери відеоспостереження з високою чіткістю зображення. Вони мають бути розташовані над входами в транспортний засіб і в передній та задній частинах салону для запису відео внутрішнього простору та в кабіні водія. Запис зберігатиметься упродовж двох місяців, і місто матиме можливість його використовувати.

При цьому зберігаються інші вимоги, які місто висунуло на попередньому конкурсі у червні: забезпечення більшої доступності автобусів для маломобільних пасажирів та людей з інвалідністю, заборона звукового та візуального забруднення, не менше 5 спеціальних кнопок зупинки на вимогу, обладнання салону кондиціонерами, системами обігріву та додатковим простором для перевезення щонайменше одного крісла колісного чи дитячого візка або велосипеда, а також наявність інформаційного плакату з інформацією про водія, перевізника та контактами для зворотного зв’язку.

Заступник голови КМДА звернувся до перевізників з усієї України: «Якщо у вас є гарний, повнорозмірний рухомий склад, ви відповідальний, чесний перевізник і готові надавати якісну послугу за стандартами Києва, ми чекаємо вас на конкурсі. Місто гарантує вам чесні прозорі умови без монополії та «улюбленців».

Костянтин Усов також додав, що під час засідання конкурсної комісії будуть вжиті усі необхідні заходи безпеки, щоб унеможливити спроби фізичного зриву конкурсу «тітушками» «маршруточної мафії», як було минулого разу.

«Важливо, що це не останній конкурс у 2021 році. До кінця року місто планує провести ще принаймні один конкурс на перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування. Наша мета – прибрати з доріг міста іржаві бляшанки, які працюють на кишені «маршруточної мафії». Нам відомо, що плануються чергові провокації й брудні інформаційні вкиди проти менеджерів міста. Але ще ніколи агресія невеликої купки хоч і озброєних, але не дуже розумних людей, не перемагала реформу, яку вітають усі кияни», – зазначив Костянтин Усов.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]