Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ отримав допомогу від Уряду США для відновлення теплових мереж: робота уже триває у чотирьох районах міста (+фото)

20 вересня 2022 року, 15:26

Сьогодні, 20 вересня, Уряд Сполучених Штатів Америки передав труби і трубопровідну арматуру вартістю 1,3 млн доларів, що дозволить відновити централізоване теплопостачання для понад 20 000 мешканців Києва. Загальна довжина труб, наданих Урядом США через USAID Проєкт енергетичної безпеки, становить 11 кілометрів. Ця підтримка дасть змогу «Київтеплоенерго» реабілітувати зовнішні ділянки теплової мережі в місцях, які зазнали пошкоджень внаслідок ракетних ударів.

Передані труби – сталеві та полімерні, попередньо ізольовані, використання яких допоможе «Київтеплоенерго» зменшити технічні втрати і скоротити споживання газу. Строк експлуатації труб та супутніх матеріалів сягає 50 років. Низькі показники втрат теплової енергії відповідають стандартам Європейського Союзу. Нові труби та з’єднувальні елементи дадуть змогу «Київтеплоенерго» мінімізувати час перебування квартир, будинків і нежитлових об’єктів без теплопостачання та гарячої води, і є лише частиною допомоги, яку Уряд США надає через USAID Проєкт енергетичної безпеки для відновлення централізованого теплопостачання в Києві та інших містах України.

«Уряд США надає всебічну підтримку з самого початку повномасштабного російського вторгнення. Ця підтримка спрямована на забезпечення сталого постачання електрики та тепла в оселі, лікарні, школи та на підприємства у всій Україні. Ця допомога включає також сьогоднішню поставку труб для «Київтеплоенерго» для відновлення постачання тепла та гарячої води понад 22 тисячам киян. Ми працюємо у всій Україні, і наші партнерські стосунки у 19 областях спрямовані на відновлення енергопостачальної інфраструктури для забезпечення теплом понад семи мільйонів українців», – зазначила Посол США в Україні Бріджит Брінк під час церемонії передачі труб та супутніх матеріалів.

На думку Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, «синхронізація зусиль у підтримці громад – одне із ключових завдань у нашій взаємодії з міжнародними партнерами»:

«Координація, обмін інформацією та узгодження дій суттєво посилять спроможність громад перед найскладнішим опалювальним сезоном в історії України. Допомога США є надзвичайно важливою для українських громад. Ми вдячні та упевнені у продовженні плідної співпраці».

Як зазначив під час заходу заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, Київ готується до опалювального сезону в посиленому режимі, залучає всі можливі ресурси та можливості. Розуміючи, що це буде дуже важкий період, крім планової регламентної роботи здійснюється запас резервного палива і джерел живлення, максимально залучається гуманітарна допомога міжнародних партнерів.

«Міська влада Києва висловлює вдячність Уряду США та USAID Проекту енергетичної безпеки за допомогу, що є надзвичайно цінною для Києва. Адже Проект реалізується у чотирьох районах Києва – Подільському, Шевченківському, Оболонському та Святошинському. Планується повністю замінити понад 11 км мереж гарячого водопостачання та опалення. Я впевнений, що з урахуванням допомоги партнерів і тих зусиль, які щодня докладають комунальні служби Києва для підготовки до наступного опалювального сезону, ми його пройдемо стабільно та надійно. Готуємось до гіршого, але твердо віримо в себе і свої сили», – сказав Петро Пантелеєв.

Передача труб і заміна тепломереж, пошкоджених унаслідок ракетних обстрілів Києва. Програма заміни трубопроводів реалізується за технічної підтримки USAID Проєкт енергетичної безпеки

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]