Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ отримав три нових 3-секційних трамваї (+фото)

24 травня 2022 року, 9:52

Попри війну місто працює над збільшенням трамвайного парку. Цього тижня Київ отримав ще три трамваї у рамках реалізації проєкту «Міський громадський транспорт України», що фінансується за рахунок залучених кредитних коштів Європейського інвестиційного банку. Про це в ефірі телеканалу «Київ» повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Київ отримує 3-секційні низькопідлогові трамваї. Кожен вагон обладнаний 59 посадочними місцями, зокрема, для людей з інвалідністю, і кліматичною установкою з кондиціонером в кабіні водія та в салоні. Всього 26-метровий трисекційний трамвай може перевозити близько 260 пасажирів», – розповів Микола Поворозник.

Він додав, що 95% деталей– українського виробництва, що робить цей трамвай вигіднішим за іноземні аналоги та розвиває українських виробників. Трамвай сертифікований за міжнародними стандартами ISO.

Трамваї, які місто отримало раніше, вже курсують лівобережною мережею столиці. Ті, що отримали зараз – розширять мережу.

«Загалом до кінця 2023 року, згідно умов контракту, столиця отримає 20 трамвайних вагонів зі 100% низьким рівнем підлоги виготовлених ТОВ «Татра-Юг», – розповів Микола Поворозник.

Проєкт «Міський громадський транспорт України» підтримується ЄС та спрямований на поліпшення інфраструктури громадського транспорту в українських містах. Нові трамваї не лише підвищать комфорт пересування жителів та гостей столиці, але й прискорять перехід до більш енергоефективного та екологічного транспорту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]