Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ підписав Меморандум про співпрацю між Олександрівською клінічною лікарнею та клінікою рентгеноваскулярної хірургії «ENERI» – Микола Поворозник

14 березня 2019 року, 17:42

Підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо розвитку співпраці між Олександрівською клінічною лікарнею м. Києва та клінікою рентгеноваскулярної хірургії «ENERI» під час перебування офіційної делегації Київської міської державної адміністрації у місті Буенос-Айресі. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він зазначив, що головна мета візиту – забезпечення практичної імплементації Угоди про культурне та соціально-економічне співробітництво між містом Києвом та Автономним містом Буенос-Айресом.

«Одним із напрямів такого співробітництва є розвиток співпраці і взаємодії у сфері охорони здоров’я. У рамках підписаного меморандуму буде організовано роботу постійно діючого телемосту із надання онлайн-допомоги спеціалістам столичної лікарні у питаннях діагностики та лікування хворих із судинно-мозковими та серцево-судинними захворюваннями, проведено дистанційні майстер-класи (трансляції з операційної клініки Буенос-Айресу) для діагностики та лікування хворих зі складними формами судинних уражень. Окрім того, передбачено стажування/навчання на робочому місці лікарів інтервенційної радіології в операційних клініки «ENERI» та відкриття на базі Олександрівської лікарні стенд-класів із навчання, удосконалення хірургічних методів лікування у рентгеноваскулярній хірургії. Також заплановано проведення у місті Києві науково-практичної конференції за участю провідних фахівців аргентинських клінік із проблем тактики сучасного лікування пацієнтів із судинно-мозковими та серцево-судинними захворюваннями», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, таким чином лікарі матимуть можливість навчатися новому та ділитися досвідом у галузі екстреної медицини, у лікуванні серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань із фахівцями однієї з найсучасніших клінік світу.

«Також у рамках візиту відбулася зустріч із заступником Голови Уряду Автономного міста Буенос-Айрес Д. Сантільї, під час якої визначили пріоритетні напрями поглиблення взаємодії між виконавчою владою столиць двох держав на середньострокову перспективу та закріплено у відповідному Протоколі про наміри щодо активізації взаємодії на рівні органів виконавчої влади Києва та Буенос-Айреса. Окрім того, під час зустрічі з Главою Кабінету Держсекретаріату транспорту Н. Капуто, заступником Держсекретаря з питань «Розумного міста» М. Вільямсом, генеральним директором Департаменту інформаційних технологій Міністерства освіти та інновацій П. Млинкевичем обмінялися досвідом із проблематики розвитку міської інфраструктури, зокрема управління системою громадського транспорту, а також застосування передових технологій у рамках реалізації програми «Smart City» у столицях обох країн», – розповів Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]