Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ розпочав опалювальний сезон з огляду на погодні умови та необхідність економити електроенергію – Петро Пантелеєв

22 жовтня 2022 року, 12:17

У столиці розпочали опалювальний сезон, враховуючи похолодання та необхідність зменшити навантаження на систему електропостачання. Адже електроенергія є дефіцитним товаром, тому використовувати її для обігріву не варто. Про це в інтерв’ю для Економічної правди заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Погода буде не дуже холодна, люди обігріваються електроприладами – і це перевантажує систему, у якій катастрофічно не вистачає електроенергії. Ми запустимо нашу централізовану систему опалення. У разі можливих проблем електрообігрівачі не є порятунком, тому що вони швидко виводять з ладу загальну енергосистему», – пояснив Петро Пантелеєв.

За його словами, при підготовці до опалювального сезону місто робило акцент на тому, щоб будинкові мережі могли витримати навантаження. Їх перевіряли, робили ремонт електрощитових, підстанцій, розподільчих коробок.

«Зараз інша ситуація: не вистачає електроенергії. Країна живе і працює в графіку аварійних відключень, тому з електроприладами треба бути дуже обережним, мінімізувавши їх використання», – зазначив Петро Пантелеєв.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]