Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ розпочинає підготовку до 80-их роковин Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років

11 квітня 2017 року, 13:33

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років. Мета цього документу – донести до світової спільноти об’єктивну інформацію про злочини, вчинені у XX столітті комуністичним тоталітарним режимом на території України. Для гідного вшанування пам’яті цих жертв Київська міська державна адміністрація, за відповідним дорученням, розробить і забезпечить виконання низки урочистих заходів, присвячених трагічним подіям.

Так, буде впорядковано місця поховань, пам’ятників і пам’ятних знаків жертвам Великого терору, а також інших злочинів, вчинених комуністичним тоталітарним режимом проти українського народу. Особливу увагу приділять подальшому розвитку Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».

Всебічну підтримку отримають громадські об’єднання, благодійні фонди і небайдужі кияни у проведенні пошукових робіт, встановленні місць поховань жертв масових політичних репресій 1937-1938 років, ушануванні їхньої пам’яті, проведенні відповідної науково-дослідної та інформаційної діяльності.

У Києві, зокрема, за участю представників органів державної влади і місцевого самоврядування, громадськості, духовенства, засобів масової інформації, іноземних гостей пройдуть меморіальні заходи. Відбудуться тематичні освітні заходи, науково-практичні конференції, круглі столи тощо.

Із залученням Національної академії наук України буде відновлено дослідження теми політичних репресій, що здійснювалися протягом 1917-1991 років. Фахівці продовжать пошук і впорядкування місць поховань їхніх жертв, встановлення пам’ятників і пам’ятних знаків. Буде створено та оновлено тематичні музейні експозиції і виставки. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]