Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ та Краків засвідчили ефективність довготривалого партнерства та його перспективність у контексті євроінтеграційних цілей України (+фото)

10 вересня 2021 року, 15:42

Сьогодні відбулась зустріч керівництва Департаменту економіки та інвестицій Київської міської державної адміністрації, членів постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку із заступником міського голови Кракова з питань сталого розвитку паном Єжи Музиком.

Перемовини відбулися у день проведення Інвестиційного форуму міста Києва-2021, до участі в якому запрошена делегація з Республіки Польща.

«Не лише для Києва, але і для України в цілому дуже важливим є розвиток партнерства з Польщею. Ми дуже цінуємо польську підтримку і розвиток зв’язків між нашими державами, який є одним із пріоритетів зовнішньої політики України», – сказав під час зустрічі перший заступник директора Департаменту економіки та інвестицій КМДА Вячеслав Панченко.

Він також зазначив, що найбільше іноземних інвестицій в Україну надходять саме в столицю, і сьогодні Київ потребує інвестиційних проєктів, сучасних технологій, нових цікавих ідей і, відповідно, партнерів для їх втілення.

«Маємо надію, що участь делегації з Республіки Польща в Інвестиційному форумі міста Києва дасть старт новим спільним взаємовигідним проєктам між містами-побратимами Києвом та Краковом. Адже столиця України зацікавлена у поглибленні двосторонніх відносин у сферах взаємного залучення інвестицій та обміні досвідом соціально-економічного розвитку», – додав він.

Вячеслав Панченко також поінформував польських гостей про те, що наразі міська влада активно працює над розробкою Стратегії розвитку міста Києва до 2035 року, реалізація якої сприятиме перетворенню столиці на ще більш зелене, безпечне та «розумне» місто, яке надаватиме широкі можливості для розвитку, реалізації та добробуту його мешканців.

У свою чергу, заступник міського голови Кракова з питань сталого розвитку Єжи Музик поділився враженнями про Київ:

«Київ – по-справжньому європейське та сучасне місто. Це мій перший візит в Київ, і я вражений красою української столиці. Відчувається доволі активний темп розвитку міста та його потужний потенціал, який необхідно реалізувати. Маю надію, що багаторічна плідна співпраця Києва та Кракова продовжиться у нових, цікавий, суспільно корисних та взаємовигідних проєктах».

В останні роки співробітництво між Києвом та Краковом активно розвивається. Так, зокрема, у 2018 році відбулися «Дні Києва у Кракові», а вже за рік у польському місті було офіційно відкрито пам’ятник Анні Київській. Крім того, постійно відбуваються обміни фахівців культурної галузі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]