Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ та Тбілісі обмінюються досвідом у сфері надання адміністративних послуг та забезпечення безбар’єрності міст

16 липня 2021 року, 9:13

Делегації Києва та Тбілісі обмінюються досвідом у сфері надання адміністративних послуг й забезпечення безбар'єрності та доступності міст.

Про це під час зустрічі з керівництвом Будинку Юстицій Тбілісі розповів заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

За словами Володимира Бондаренка, міська влада має створювати безпечний та зручний у використанні механізм задля надання адміністративних послуг громадянам, збільшувати їх кількість та впроваджувати нові елементи цифровізації з метою їх  дистанційного отримання.

«Наприклад, Будинок Юстицій Тбілісі надає 450 видів послуг. Середня кількість споживачів сягає 10 тисяч осіб на день, а на зміні працює 350 операторів. Надання послуг відбувається у трьох зонах: зоні самообслуговування, зонах швидкого та тривалого обслуговування. Для нас було цікаво ознайомитися з інструментами роботи даної установи, адже ми теж рухаємося у напрямі забезпечення якісної роботи у столичних Центрах надання адміністративних послуг. У Києва та Тбілісі є багато суміжних напрямів, інтенсивно розвивається система електронного надання адміністративних послуг, де оперативно можна подати звернення, отримати консультацію та бажану послугу», – зазначив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови додав, що важливим є забезпечення комфортного пересування людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

«Територія та приміщення Будинку Юстицій у Тбілісі обладнані тактильно-направляючими доріжками, які проводять незрячих відвідувачів крізь увесь будинок. Кабінети облаштовані вказівниками, а документи виготовляються шрифтом Брайля. Київська міська влада теж працює над створенням безбар’єрності та облаштовує пандусами, кнопками виклику та іншими елементами весь міський простір задля комфортного пересування громадян. У процесі комунікації з іноземними колегами ми отримали багато корисних порад щодо становлення інтегрованої системи для створення безбар’єрного простору, де кожна людина може комфортно пересуватися та отримувати адміністративні послуги у зручний спосіб», – зазначив Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, делегація Київської міської ради на чолі з заступником міського голови – секретарем Київської міської ради Володимиром Бондаренком, разом з депутатами Київської міської ради Яриною Ар’євою та Григорієм Маленком, заступником голови Київської міської державної адміністрації Петром Оленичем, співробітниками секретаріату Київської міської ради та представниками Київської міської державної адміністрації проводять робочі зустрічі з представниками міської влади Тбілісі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]