Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ тестує нові технології знезараження водопровідної води і поступово відходить від небезпечного хлору – Петро Пантелеєв

17 травня 2019 року, 10:36

Київ неухильно рухається у напрямку покращення якості питної води. Місто готове впроваджувати більш новітні та ефективні методики знезараження і відходить від очищення води хлором. Про це під час тематичного «круглого столу», що відбувся у рамках XXI Міжнародної виставки енергоефективного опалення, вентиляції, кондиціювання, водопостачання, відновлювальної енергетики, сантехніки та басейнів «AQUA THERM» повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Щодня жителі Києва, ми з вами, використовуємо близько 700 мільйонів літрів води. До того як потрапити у наші крани, вода проходить надзвичайно складні й багатоетапні процеси очищення. Вода з трьох джерел – Дніпра, Десни та артезіанських свердловин – піднімається на Дніпровську та Деснянську станції, де відбувається її обробка. На водопровідних станціях «Київводоканал» для знезараження води застосовується – хлор-аміачний метод. Хлорне господарство впроваджувалось для знезараження на київських станціях ще в середині минулого століття. На той період це була оптимальна методика. Але в нинішніх умовах, через десятки років, коли існують більш прогресивні методики, експлуатація хлорного господарства не лише недоцільна, а, насамперед, – небезпечна, його системи морально і технічно застаріли. Наприклад, після активного будівництва житлових масивів, хлорне господарство Деснянської водопровідної станції опинилось посеред житлових масивів», – повідомив Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що вже зараз «Київводоканал» провів тестування нової методики – діоксиду хлору на Дніпровській станції. Тестування пройшли успішно і сьогодні є перспектива впровадження більш ефективної технології порівняно з хлором.

«Ця робота повинна проводитись у тісній співпраці з експертами галузі та абсолютно прозоро. Ми повинні брати до уваги ті методики, що вже зарекомендували себе в інших країнах, доцільні з точки зору безпеки й здоров’я киян», – сказав заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]