Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ виділив 42 млн грн на створення безбар'єрного простору в столичних школах

29 серпня 2018 року

Київ виділив 42 млн грн на створення безбар'єрного простору в столичних школах

Міська влада Києва виділила понад 42 мільйони на облаштування пандусів та безбар'єрного простору в закладах освіти столиці. Це сприятиме розширенню можливостей інклюзії та успішній реалізації освітньої реформи. Про це повідомила голова постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Ганна Старостенко під час серпневої освітньої конференції в Деснянському районі.

"Повага до дітей починається, в першу чергу, із забезпечення їхніх базових потреб. А коли ми говоримо про дітей з особливими потребами - це наш першочерговий обов'язок. Наразі складно уявити, як школи можна було будувати елементарно без пандусів. Однак сьогодні Києву доводиться виправляти ці ганебні помилки. Згідно з програмою безбар'єрного простору, яку було розпочато ще минулого року, на цей рік місто передбачило понад 42 мільйони.

Наразі найкращі результати має Деснянський район, де безбар'єрний доступ мають усі заклади освіти. Зокрема, цього року було облаштовано пандусами 38 закладів освіти. Очікуємо, що до кінця року інші райони також підтягнуться",- повідомила Ганна Старостенко.

У новому навчальному році столиця продовжить розширювати мережу інклюзивних класів. Заплановано відкрити 331 клас у 92 закладах загальної середньої освіти.  Ще в 23 школах – додатково 90 спеціальних класів. Також місто вже підготувало для навчання особливих дітей 160 асистентів вчителів.

"Окрім цього, щоб надалі ефективно працювати з дітьми, які мають особливі потреби, в кожному районі Києва створено 10 інклюзивно-ресурсних установ нового ґатунку. А також проведено конкурс на заміщення вакантних посад на заміщення директора ІРЦ. За результатами вже призначено директорів у кожен центр",- зазначила голова профільної комісії.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]