Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ відзначить 80-річчя з дня народження видатного діяча театрально-хореографічного мистецтва Юрія Станішевського

25 жовтня 2016 року, 13:07

28 жовтня о 17:00 у Київській муніципальній академії танцю імені Сержа Лифаря відбудеться урочистий вечір з нагоди 80-річчя з дня народження видатного діяча національного театрально-хореографічного мистецтва Юрія Станішевського.

Як інформує Департамент культури, у програмі заходу передбачені спогади та виступи випускників академії – солістів провідних театрів і ансамблів України, видатних митців, які особисто знали Юрія Станішевського, його учні та науковці.

Місце проведення: вул. Данькевича, 4-А, коледж хореографічного мистецтва «Київська муніципальна академія танцю імені Сержа Лифаря».

 

Довідково.

Цього року виповнюється 15 років від дня заснування коледжу хореографічного мистецтва «Київська муніципальна академія танцю імені Сержа Лифаря» (КМАТ імені Сержа Лифаря) – єдиного вищого навчального закладу України, що поєднав методику класичної та народно-сценічної хореографії.

Автором цієї інноваційної концепції, фундатором академії є видатний діяч, доктор мистецтвознавства, професор, член-кореспондент Національної Академії мистецтв України Юрій Станішевський (28 жовтня 1936 р. – 25 вересня 2009 р.). Він є засновником наукової школи вивчення музичного театру, автором тридцяти п’яти монографій і величезної кількості публікацій (більше тисячі) в українській та світовій пресі. Його учні є науковцями, митцями, керівниками закладів культури, мистецтва, освіти, державними службовцями. Також Юрій Станішевський сприяв поверненню на батьківщину імені славетного киянина – видатного танцівника й хореографа ХХ ст. Сергія (Сержа) Лифаря. З цією метою він ініціював створення Міжнародного конкурсу балету імені Сержа Лифаря та фестивалю «Серж Лифар де ля данс», завдяки чому Київ увійшов до когорти провідних балетних центрів Європи і світу.

З нагоди 75-річчя від дня народження Ю. Станішевського за сприяння київської влади у приміщенні КМАТ імені Сержа Лифаря було відкрито меморіальну дошку роботи відомого скульптора М. Рапая.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]