Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ заборонить передачу комунального майна та землі юридичним особам зі статутним капіталом РФ

15 травня 2019 року

Київ заборонить передачу комунального майна та землі юридичним особам зі статутним капіталом РФ

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення, яке передбачає встановлення заборони передачі комунального майна та землі юридичним особам зі статутним капіталом держави-агресора.

Йдеться про мораторій на передачу майна та земельних ділянок комунальної власності територіальної громади Києва у власність або користування юридичним особам, у статутних капіталах яких частка держави-агресора становить більше 25 відсотків, або кінцевим бенефіціаром яких є держава-агресор.

«Таке рішення насправді назріло уже давно. Мало того, переконаний, що подібну заборону потрібно встановити на всеукраїнському рівні. Тому дуже вірю в те, що всі українські міста візьмуть приклад зі столиці, і приймуть аналогічні рішення. Не виключаю, і навіть дуже сподіваюся, на такий розвиток подій, при якому прийняте сьогодні Київрадою рішення ляже в основу законопроекту, що заборонить продаж та передачу в оренду  української землі та майна представникам країни-агресора на загальнонаціональному рівні. Мусимо захищати Україну кожен на своєму рівні, на різних фронтах у цій гібридній війні!", - зазначив один із ініціаторів рішення, депутат Київради Олег Петровець.

Рішення підтримали 61 депутат Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]