Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада має намір виділити 50 млн грн на компенсацію за земельні ділянки сім’ям загиблих киян-учасників АТО

13 лютого 2019 року

Київрада має намір виділити 50 млн грн на компенсацію за земельні ділянки сім’ям загиблих киян-учасників АТО

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я і соціального захисту депутати підтримали зміни до програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки.

Зокрема у рамках цільової програми пропонується з міського бюджету спрямувати перші 50 мільйонів гривень на компенсацію за земельні ділянки сім’ям загиблих киян-учасників АТО. Відтак, отримати матеріальну допомогу замість земельної ділянки можна буде вже цього року.

«У зв’язку з браком земельного банку в столиці, а також через фінансову неспроможність окремих сімей будувати власне житло на отриманій ділянці, мерія запровадила механізм грошової компенсації. Тобто сім’ї загиблих учасників АТО матимуть змогу отримати матеріальну допомогу від  міста замість землі. Йдеться про суму в розмірі 400 прожиткових мінімумів. Зараз столиця готова закласти у бюджет на 2019 рік 50 мільйонів гривень. Далі – суму, по мірі надходження заявок, збільшуватимемо», – зазначив член постійної комісії Київради з охорони здоров’я Юрій Крикунов.

Передбачається, що розглядати питання, пов’язані з виплатою матеріальної допомоги буде спеціальна Комісія, яка працюватиме при кожній райадміністрації столиці.

Сьогодні в місті налічується 363 сім’ї загиблих киян-учасників АТО. Близько 140 з них вже отримали земельні ділянки.

Проект рішення також мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]