Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада подовжила до 19 червня термін рейтингового електронного голосування щодо перейменувань міських об’єктів у додатку «Київ Цифровий»

14 травня 2022 року, 15:05

Депутати Київської міської ради подовжили термін рейтингового електронного голосування щодо перейменувань міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією та її сателітами, до 19 червня цього року. Голосування відбуватиметься в додатку «Київ Цифровий». Таке рішення сьогодні на пленарному засіданні Київради підтримав 71 депутат.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, необхідно завершити процес дерусифікації та позбутись назв топонімічних об’єктів, які пов’язані з росією та її сателітами, оскільки вони негативно впливають на нашу культорологічну свідомість і сприяють пропаганді агресора щодо «визволення» громадян «братської держави».

«Представники громадськості, народні депутати України, депутати Київської міської ради та суб’єкти різних форм господарювання надіслали до секретаріату Київської міської ради понад 12 000 пропозицій щодо перейменувань міських об’єктів, які ми фахово розглядаємо та систематизуємо. Необхідно продовжити термін рейтингового електронного голосування щодо перейменувань вулиць, провулків, алей, проспектів та шосе задля того, щоб кияни отримали більше часу на ознайомлення з пропозиціями та свідомо підтримали нові назви для міських об’єктів. Я вкотре наголошую, що перейменування стосуватиметься винятково тих об’єктів, які визначить територіальна громада міста Києва. Після завершення терміну голосування, на основі отриманих результатів, депутатський корпус прийме рішення щодо перейменувань», – зазначив Володимир Бондаренко.

Він наголосив, що для обґрунтованого та правомірного перейменування міських об’єктів необхідно фахово опрацювати всі пропозиції із залученням експертів, спеціалістів і дослідників.

«До 22 травня нинішнього року буде створено консультативно-дорадчий орган для отримання фахових висновків з питань перейменування та присвоєння нових назв міським об’єктам. Представники залучених інституцій до 5 червня нададуть висновки щодо доцільності запропонованих пропозицій та сформують остаточний перелік міських об’єктів, які підлягають перейменуванню. Одразу після цього буде розпочато рейтингове електронне голосування в додатку «Київ Цифровий» з обов’язковою верифікацією киян через BankID – з дотриманням принципів публічності та прозорості», – розповів Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради додав, що до персонального складу консультативно-дорадчого органу буде залучено спеціалістів Українського інституту національної пам’яті, Інституту історії України, Інституту української археології та джерелознавства імені М. С. Грушевського, Інституту українознавства імені І. Крип’якевича, Інституту мовознавства імені О. О. Потебні, Інституту української мови, Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]