Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Петро Оленич очолить напрям цифровізації Києва

11 березня 2021 року, 15:14

Київська міська рада погодила призначення Петра Оленича на посаду заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень. Насамперед він опікуватиметься цифровою трансформацією столиці та сферою земельних відносин.

Відповідне рішення сьогодні підтримали депутати Київради. Таким чином, у столиці з’явився свій керівник цифрової трансформації (Chief Digital transformation Officer, CDTO) в статусі заступника голови КМДА.

«Міська влада прагне зробити керування Києвом простим та зручним. Я не хочу черг та походів містян до чиновників. Моя мета — перевести всі сервіси міста в онлайн та автоматизувати внутрішні процеси органів влади за 2 роки», – розповів Петро Оленич.

Одним із найближчих проектів у напрямі цифрової трансформації стане впровадження в Києві інтелектуальної транспортної системи, а також додання нових сервісів до мобільного застосунку «Київ.Цифровий».

У планах також створення міського ГЕОПОРТАЛУ, який об’єднає земельні ресурси, містобудування, архітектуру, пам’ятки культури, транспорт та дасть містянам змогу користуватись інформацією і сервісами, що містяться в єдиному та зручному місці.

Юрист за спеціальністю та з досвідом роботи в Управлінні ІТ Міністерства юстиції України, Департаменті конституційного права Міністерства юстиції й «Центрі державного земельного кадастру», Петро Оленич планує реалізовувати оновлену міську програму Електронна столиця 2.0.

Петро Оленич зазначає, що у нього є стратегічне бачення цифровізації міста та план, викладений в оновленій програмі Електронна столиця 2.0. Цю програму він прагне й надалі активно впроваджувати та залучати до цього процесу ІТ-спільноту столиці. Крім цього, освіта, культура та спорт у сучасному місті мають розвиватися всебічно, а також максимально цифровізуватися, щоб вся необхідна інформація була легкодоступною та зручною.

«Розвиток Києва має відповідати змінам у світі.  Взаємодія між жителями і містом за допомогою цифровізації сервісів зробить наше місто значно комфортнішим і безпечнішим для всіх», – зазначив Петро Оленич.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]