Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада погодила знесення застарілої будівлі комунальної власності на вулиці Суздальській, 10 для будівництва загальноосвітньої школи на 640 місць

22 квітня 2021 року, 16:20

Київрада погодила знесення застарілої будівлі комунальної власності на вулиці Суздальській, 10 у Солом’янському районі, що дає можливість підготувати до проведення конкурс із залучення інвестора до будівництва середньої загальноосвітньої школи за цією адресою на 640 місць. Відповідне рішення підтримали 62 депутати. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Йдеться про будівлі школи, які закріплені за управлінням освіти Солом’янської райдержадміністрації та не експлуатуються з 1996 року. Згідно зі звітами обстеження, технічний стан будівель навчально-виробничих майстерень і будівлі школи було визнано незадовільним. Так, згідно з передпроектними пропозиціями нова школа матиме 4 поверхи та дасть можливість навчатись у сучасних комфортних умовах 640 столичним учням.

Відповідно до рішення, знесення об’єктів комунальної власності територіальної громади Києва можливе винятково після визначення переможця інвестиційного конкурсу, укладення з ним інвестиційного договору та відшкодування інвестором вартості цих будівель і споруд.

Це важливий для міста проект, оскільки його реалізація допоможе у частковому вирішенні питання із забезпеченням учнівських місць у школах району. Внаслідок активної забудови прилеглих мікрорайонів у мешканців через кілька років може виникнути потреба в додаткових закладах освіти, зазначили в Департаменті.

До слова, Стратегією розвитку міста Києва до 2025 року за сектором «Освіта» передбачено збільшення частки приватних ЗНЗ у загальній кількості ЗНЗ Києва з 10 % у 2015 році до 15 % – у 2025-му.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]