Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада прийняла рішення збільшити статутний капітал «Київтеплоенерго», щоб не допустити зростання тарифів для населення

07 жовтня 2021 року, 13:03

Сьогодні Київська міська рада прийняла рішення про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства «Київтеплоенерго» на 2 мільярди гривень. Це один із необхідних кроків для забезпечення стабільного проходження опалювального сезону в столиці. Також це дозволить не допустити зростання тарифів на тепло і гарячу воду. За рішення в сесійній залі проголосували 98 депутатів.

Нагадаємо, що минулого тижня у столиці розпочали підключення до тепла заклади бюджетної сфери – лікарні, дитсадки і школи. Київ повністю технічно готовий до старту опалювального сезону.

Разом із тим, стрімке зростання вартості природного газу спричинило низку критичних проблем у питанні теплопостачання. Актуальна ціна газу на сьогодні вже у вісім разів вища, ніж минулого року, і яка закладена в тариф підприємства.

Нагадаємо, 30 вересня Кабінет Міністрів, НАК «Нафтогаз України», Асоціація міст України і Палата місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад підписали відповідний меморандум для врегулювання проблемних питань у сфері теплопостачання та постачання гарячої води. Документ передбачає комплекс заходів для подолання кризи у сфері теплопостачання. Зокрема, розробку механізму державної компенсації економічно обґрунтованих тарифів, щоб вартість послуг лишилась на звичному рівні.

 У КП «Київтеплоенерго», відповідно до встановленої законодавством процедури, провели розрахунок економічно обґрунтованих тарифів вартості теплової енергії та тарифів на послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання, з урахуванням актуальних витрат і вартості природного газу. Оскільки «Київтеплоенерго» досі працює за тарифами, що встановлені ще у 2019 році. За цей період зросла вартість природного газу, підвищився тариф на послуги з розподілу природного газу, підвищилась ціна електричної енергії, зросла вартість виробництва теплової енергії на ТЕЦ тощо.

 «Рішення про збільшення статутного капіталу теплопостачальної компанії «Київтеплоенерго» – це один із антикризових кроків в інтересах споживачів. Ми зможемо забезпечити старт опалювального і не допустити зростання тарифів на тепло для населення», – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]